Centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi inaugurat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre camerele centrului de îngrijire pentru persoanele cu dizabilităţi Foto: CJ Galaţi
Una dintre camerele centrului de îngrijire pentru persoanele cu dizabilităţi Foto: CJ Galaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi a inaugurat astăzi un centru destinat persoanelor încadrate în grad de handicap cu afecţiuni precum Boala Alzheimer, demenţă vasculară,  Boala Parkinson sau care au rămas cu sechele în urma unui accident vascular cerebral.

“Am decis să deschidem un astfel de centru ca urmare a numărului mare de persoane cu dizabilităţi care necesită îngrijire şi asistenţă într-un mediu securizat, cu servicii individualizate adaptate nevoilor lor. Din păcate, numărul celor care suferă de Alzheimer este în creştere. De aceea, am decis că trebuie să-i ajutăm. În acest centru vor beneficia de servicii complete. Vor fi găzduiţi în dormitoare cu baie proprie, hrana va fi gătită în bucătăria centrului, vor beneficia de servicii medicale, vor fi consiliaţi de psiholog şi vor fi îngrijiţi de către personalul specializat. Centrul dispune de spaţii special amenajate pentru recuperare şi reabilitare funcţională, precum şi de spaţii pentru socializare şi parc pentru activităţi în aer liber”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Centrul dispune de 24 de locuri şi este dotat cu lift. Fiecare dormitor are baie proprie echipată cu cărucioare speciale pentru baie şi toaletă. Dormitoarele sunt dotate cu paturi medicale cu saltea ortopedica şi saltea anti-escară, dulapuri, noptiere, mese mobile pentru servit la pat si cărucioare rulante.

La nivelul centrului există cabinet de tratament, cabinet psihologic, cabinet de kinetoterapie, dar şi un spaţiu destinat socializării şi petrecerii timpului liber dotat cu canapele, fotolii, televizor, sistem audio, DVD, mese şi scaune, unde se pot desfăşura activităţi de recuperare prin joc şi de recreere.  Contribuţia beneficiarilor este zero sau 900 de lei, în funcţie de încadrarea în gradul de dizabilitate.

centru persoane cu dizabilitati Galati

Valoarea investiţiei de reabilitare, compartimentare şi extindere a fostului Centru de Plasament nr.2 şi de transformare într-un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi a fost de 1.478.788 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Cererile pentru acest centru se depun la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite