Ce păţeşti dacă nu îţi plăteşti taxele şi impozitele la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Mircea Partenie nu înregistra în contabilitate toate veniturile Foto: Adevărul
Viorel Mircea Partenie nu înregistra în contabilitate toate veniturile Foto: Adevărul

Tribunalul Galaţi l-a condamnat la 11 ani de închisoare pe Viorel Mircea Partenie, administrator de firmă, pentru evaziune fiscală, acesta fiind obligat şi să restituie statului aproape trei milioane de lei în contul dărilor pe care nu le-a plătit.

Viorel Mircea Partenie, administrator de firmă, a fost condamnat la 11 ani de închisoare de către o instanţă din cadrul Tribunalului Galaţi, pentru ca după doar câteva zile judecătorii de la Curtea de Apel să îi aplice o pedeapsă similară.

Prima pedeapsă a fost contopită acum cu noua sancţiune penală, dar Viorel Mircea Partenie a avut norococ şi nu a primit niciun spor de pedeapsă.

Bărbatul a fost acuzat că a vândut marfă şi a prestat servicii către mai multe societăţi din ţară, fără a înregistra în contabilitate veniturile şi a le declara organelor fiscale. La acel moment procurorii au estimat că bugetul de stat a fost prejudiciat cu 284.844 de lei, reprezentând impozit pe profit, şi 340.647 de lei, reprezentând TVA.

Viorel Mircea Partenie se află deja în Penitenciarul Brăila, în condiţiile în care a fost condamnat anterior tot pentru infracţiuni economice.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi s-a constituit iniţial parte civilă cu 839.259 de lei în cel de-al doilea dosar de evaziune fiscală, reprezentând impozit pe profit, TVA şi majorări de întârziere, dar instanţa a decis că Viorel Mircea Partenie este bun de plată aproape trei milioane de lei cu titlu de despăgubiri civile către statul român prin ANAF.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri