Cât va costa abonamentul pentru un loc de parcare în oraşul Galaţi. Consiliul Local a aprobat regulamentul

0
0
Consiliul Local Galati a aprobat regulamentul de atribuire a locurilor de parcare sursa: Primăria Galaţi
Consiliul Local Galati a aprobat regulamentul de atribuire a locurilor de parcare sursa: Primăria Galaţi

Consiliul Local Galaţi a aprobat regulamentul de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale. Astfel, tariful de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reşedinţă va fi de 120 lei/an.

 Potrivit hotărârii, perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de 5 ani, primul an fiind considerat anul următor organizării procedurii de atribuire. Anual, abonamentele atribuite se vizează, după achitarea tarifului de bază pentru utilizarea locului de parcare în parcarea de reşedinţă, respectiv suma rezultată în urma procedurii de atribuire prin licitaţie.

„În cazul în care numărul de solicitări depăşeşte numărul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu sau reşedinţă sau atunci când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulţi locatari, atribuirea se va face prin licitaţie publică, iar preţul de pornire este tariful de bază stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Galaţi”, a anunţat Ionuţ Pucheanu, priamarul oraşului Galaţi.

Atribuirea locurilor de parcare urmează să fie făcută în baza unei organizări zonale. În plus, procesul se va face în etape, după identificarea suprafeţelor de teren ce se pretează pentru amenajarea ca parcări de reşedinţă.

Solicitările de atribuire a unui loc de parcare se vor putea depune doar după finalizarea marcării şi inscripţionării locurilor disponibile, iar demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunţată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afişare la sediul primăriei, afişare la intrarea în bloc, publicarea pe site-ul primăriei şi pe reţelele de sociale). Atribuirea se va face pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunţate perioade diferite de desfăşurare.

Vor putea beneficia contra cost de un loc de parcare rezidenţial doar persoanele cu reşedinţa în municipiul Galaţi, în zona de deservire a parcării, care nu figurează în evidenţele fiscale ale autorităţii locale cu obligaţii bugetare restante, inclusiv amenzi, au în proprietate un autovehicul cu inspecţia tehnică periodică valabilă, asigurarea RCA valabilă şi este declarat şi înregistrat în evidenţele fiscale ale Primăriei municipiului Galaţi, fără obligaţii de plată.

Vă recomandăm şi: 

„Las Fierbinţi” de Galaţi. Localnici, filmaţi în timp ce consumă alcool pe o terasă inundată VIDEO

Cum arată o maşină de lux „reparată“ într-un service din Galaţi: improvizaţii cu burete, piese stricate şi kilometri în plus

  

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite