Bărbat vaccinat anti COVID cu ambele doze, infectat cu tulpina Delta. Care este starea acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un gălăţean infectat cu tulpina Delta, sursa: Arhivă
Un gălăţean infectat cu tulpina Delta, sursa: Arhivă

Un bărbat din Galaţi, vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze de vaccin Pfizer, a fost confirmat cu tulpina Delta. Acesta nu este internat în spital şi are o stare bună, au anunţat autorităţile gălăţene.

Potrivit Prefecturii Galaţi, este vorba despre un bărbat de 57 de ani, din Galaţi, care nu are istoric recent de călătorie. Bărbatul este vaccinat (la începutul anului 2021) cu ambele doze de vaccin (Pfizer). 

Acesta s-a testat în data de 1 august, fiind declarat pozitiv. Pe data de 17 august a venit confirmarea de infectare cu tulpina Delta. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul nu a intrat în contact cu nicio persoană venită din străinătate. Gălăţeanul este la domiciliu şi are o stare de sănătate bună. 

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a raportat şi un deces la o persoană infectată cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 27 de ani, nevaccinat, cu obezitate. 

„Acesta a fost testat pozitiv pe data de 1 august, dar a refuzat iniţial internarea. În data de 5 august, a solicitat ajutor medical, fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde, pe 10 august, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă, pe secţia de ATI”, au transmis autorităţile gălăţene. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite