Bani pentru românii care se întorc în ţară pentru a deschide o afacere. Programul este derulat de un ONG din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART Galaţi oferă, împreună cu partenerii ei şi cu sprijin european, 30 de finanţări start-up în valoare de câte 177.000 lei fiecare pentru câştigătorii concursului de idei de afaceri. De asemenea, 250 de români din Diaspora vor avea parte de un program de formare antreprenorială.

Proiect foarte interesant derulat de o asociaţiei non-profit din Galaţi, care va sprijini cu sume importante românii care vor să se întoarcă în ţară pentru a-şi deschide o afacere. Totul se va desfăşura în perioada octombrie 2017–septembrie 2020, când asociaţiile Centrul de Dezvoltare SMART, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est şi Liga Studenţilor Români din Străinătate vor desfăşura proiectul Diaspora Invest.

Obiectivul general al proiectului îl constituie, după cum spun cei de la SMART, „încurajarea antreprenoriatului în cele şapte regiuni mai puţin dezvoltate ale României (Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Nord-Est), prin susţinerea înfiinţării de noi întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban”.

Beneficiarii vor fi persoane fizice cu vârsta de peste 18 ani (şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate independentă) care au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban din aceste regiuni şi fac dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate pentru o perioadă de minim 12 luni anterior înscrierii în proiect.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor necesare înfiinţării şi dezvoltării unei afaceri în România pentru un număr de 250 de persoane fizice din Diaspora, prin furnizarea unui program de formare antreprenorială.

De asemenea, unul dintre obiective este oferirea unui număr de 30 de finanţări start-up în valoare de câte 177.000 lei fiecare pentru câştigătorii concursului de idei de afaceri.

Alte obiective sunt crearea de 60 de noi locuri de muncă şi creşterea şanselor de reuşită a afacerilor care vor fi înfiinţate de cei 30 de beneficiari prin alte tipuri de sprijin, respectiv servicii personalizate de consiliere / consultanţă / mentorat, care să permită transferul de know-how şi experienţă în înfiinţarea şi gestionarea de afaceri în România.

De asemenea, se doreşte dezvoltarea de mecanisme de sprijinire şi promovare a afacerilor înfiinţate prin proiect şi a antreprenoriatului în general.

Proiectul Diaspora Invest este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul specific 3.7: Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite