Bacalaureat 2016. 3414 de absolvenţi s-au înscris la BAC în judeţul Bacău. 54 de elevi au chiulit la examenul de Limba română şi unul din Moineşti a copiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii din Bacău au susţinut astăzi proba scrisă la limba română FOTO Mircea Merticariu
Absolvenţii din Bacău au susţinut astăzi proba scrisă la limba română FOTO Mircea Merticariu

Astăzi, absolvenţii de liceu din toată ţara, care s-au înscris la Bacalaureat 2016, au susţinut proba scrisă la limba română. În următoarele zile vor avea loc proba la limba maternă, unde e cazul, proba profilului, pe 6 iulie iar pe 8 iulie proba obţională a specializării din liceu. La examenul scris la română, absolvenţii de profil real au avut de tratat un subiect despre romanul interbelic, iar cei de la uman, romanul psihologic.

Rezolvarea subiectelor la proba de Limba şi literatura română

UPDATE: La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu.

La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

UPDATE La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

La Subiectul al III-lea, elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

SUBIECTE REAL

image

   

image

   

SUBIECTE UMAN

image
image

Anul acesta au absolvit liceele din judeţul Bacău 3702 elevi iar la Bacalaureat 2016 s-au înscris 3414 absolvenţi din acest an şi anii anteriori. „Din totalul celor înscrişi la Bacalaureat nu s-au prezentat 54 de elevi. A fost semnalat un singur caz de fraudă la Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu“ din Moineşti. Elevul care a copiat a fost scos afară din examen“, a precizat inspectorul şcolar general Teodora Şotcan, conducătorul Inspectoratului Şcolar Judeţean din Bacău.

Săptămna aceasta au loc probele scrise la Bacalaureat. Luni, la toate centrele de exeminare din judeţul Bacău, s-au prezentat 3360 de elevi, care au susţinut proba de limba română. „ Am avut mai multe cerinţe la piesa „Citadela sfărâmată” a lui Lovinescu, despre rolul lecturii în dezvoltarea noastră ca oameni dar şi caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic. Sunt subiecte la care mă aşteptam şi le-am tratat integral“, a spus Andrei,absolvent al Colegiului „Vasile Alecsandri“ din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite