Avertismentul unui medic pentru părinţi: „Dacă doriţi să aveţi un Crăciun liniştit, nu mai duceţi copiii în spaţii închise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă Adevărul
sursa: Arhivă Adevărul

Medicul de familie Eduard Egri avertizează că au început să se înmulţească infecţiile de sezon  în rândul copiilor mici. Prin urmare, le recomandă părinţilor care vor să aibă un Crăciun liniştit să nu mai meargă cu cei mici la mall, în spaţii închise sau locuri de joacă.

„Pentru părinţii preşcolarilor, cei de creşă sau grădiniţă.Dacă doriţi să aveţi un Crăciun liniştit, iar pruncii să se bucure de ce le aduce Moşul, vă recomand că în săptămâna dinaintea sărbătorilor să nu îi mai duceţi în colectivităţi. 

Dacă, în schimb, doriţi să aspiraţi secreţii, să administraţi tratamente şi în cel mai rău caz să vă adresaţi serviciilor de urgenţă sau chiar spital puteţi să îi duceţi până în ajun”, este sfatul medicului Eduard Egri pentru părinţi.

Cum educaţie sanitară nu se mai poate face în ţara asta, iar bunul simţ este pe cale de dispariţie, singurul sfat care îmi rămâne este tocmai care l-am scris mai sus, susţine medicul.

„De ce scriu toate acestea? Pentru că au început să se înmulţească destul de mult infecţiile de sezon, pentru că pruncii sunt duşi peste tot, mai ales spaţii închise cum ar fi mall-urile, locurile de joacă, etc mobilitatea este extrem de crescută, iar lunea sunt plasaţi în creşe sau la grădiniţe chiar dacă unii dintre ei nu se simt prea bine. 

Aceştia din urmă devin vectori şi vor transmite mai departe virozele, streptococul sau alţi agenţi, cei pe care copilul dumneavoastră îl va lua şi se va îmbolnăvi, tocmai de sărbători”, a subliniat medicul de familie.

Eduard Egri este medic de familie în Sibiu şi, încă de la debutul pandemiei, s-a remarcat prin diverse mesaje pe Facebook prin care încearcă să conştientizeze populaţia despre pericolul infecţiei cu SARS CoV-2, despre importanţa vaccinării, a respectărilor măsurilor de protecţie, dar şi despre anumite teme care implică sănătatea publică. 

Vă recomandăm şi:

Medic despre alimentaţia în pandemie: „Nu există soluţii miraculoase, pastile şi alimente minune”

 

Avertismentul unui medic despre dependenţa de internet: Părinţii să apeleze la specialişti şi să nu facă experimente pe copii

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite