Austeritate/ Sărăcia a diminuat bugetul Consiliului Judeţului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Judeţului Galaţi este mai mic cu 9,5 milioane de lei decât cel de anul trecut. Din 84 de milioane de lei prevăzute pentru a fi cheltuite în 2011, în jur de 10%  sunt destinate spitalelor din „ograda” Consiliului Judeţean.

Bugetul pentru anul în curs include şi finanţarea pentru continuarea lucrărilor la Centrul de Afaceri de lângă Prefectură, investiţie începută în urmă cu peste 20 de ani şi la care mai este mult de lucrat.

„Sigur că bugetul are un deficit de 9,5 milioane de lei, dacă ne raportăm la anul anterior. Însă, chiar şi în aceste condiţii, am vrut să împărţim banii bine pentru a nu avea probleme pe parcursul anului”, a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi.

Prin ordinul Ministerului Administraţiei şi Internelor nr 7/2011 şi prin cel al Ministerului Finanţelor Publice nr 57 /2011, nivelul maxim al cheltuielilor cu personalul va fi de 123, 6 milioane de lei, înregistrându-se un minus de 17,2 milioane de lei.

Veniturile estimate pentru anul 2011 sunt în sumă de 200,4 milioane de lei, iar cheltuielile de investiţii la CJ Galaţi, de 84,3 milioane de lei. Din această sumă în jur de 9,5 milioane de lei se vor îndrepta spre investiţii în sănătate.

Pod nou

În urma discuţiilor purtate între reprezentanţii CJ Galaţi şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a convenit construirea unui pod nou în localitatea Costache Negri, pod se va afla pe ruta Drumului Judeţean 251, dintre localităţile Galaţi şi Tecuci. Investiţia se va face din fonduri europene post aderare.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite