Au vrut să-i fenteze pe poliţiştii de frontieră căptuşindu-şi autoturismele cu pachete de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, peste 6.000 de ţigarete în autovehiculele conduse de doi participanţi la trafic

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în Brăila, s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism marca Renault.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bord, consola centrală sub schimbătorul de viteze şi în scaunul pentru copil, 2.180 de ţigarete de diferite mărci.

Câteva ore mai târziu, un bărbat în vârstă de 30 ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor necesare, conducând un autoturism marca Audi.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în roata de rezervă a autoturismului, 4.000 de ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 2.260 lei, în vederea confiscării, iar persoanele au fost sancţionate contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite