Aproape 4.000 de sărmani, ajutaţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos de Paşte. Circa 1.000 de oameni, hrăniţi zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cantinele sociale eparhiale duc greu în aceste zile FOTO ADJ
Cantinele sociale eparhiale duc greu în aceste zile FOTO ADJ

Valoarea totală a ajutoarelor constând în asigurarea hranei calde, în pachete cu alimente şi produse de strictă necesitate s-a ridicat, doar prin centrele sociale bisericeşti şi doar în perioada 16 – 23 aprilie 2020, la aproape 112.000 de lei.

În perioada Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat lucrarea filantropică, acţiunile caritabile vizând mai ales persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, precum şi celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină.

Lista cu ajutoarele distribuite de centrele sociale sociale este impresionantă şi are în spatele ei un efor logistic formidabil, care dincolo de sumele în bani (donate de preoţi şi de credincioşi) implică şi munca fără plată, în afara programului, a personalului bisericesc şi a sutelor de voluntari.

Numai când vine despre hrana caldă oferită zilnic nevoiaşilor, cifrele se succed ameţitor, într-un adevărat carusel al omeniei. Cantina Socială ”Sf. Nicolae” din cadrul Centrul Eparhial a oferit hrană zilnic pentru 50 de persoane. Cantina ”Sf. Cuv. Paraschiva” din Galaţi - pentru 100 de persoane. Cantina Socială ”Înălţarea Domnului” din Galaţi - pentru 64 de persoane.

Cantina Socială ”Sf. Cuv. Ioan Casian” din Brăila -pentru 50 de persoane.  Cantina Socială ”Sf. Filofteia” din Brăila - pentru 21 de persoane. Cantina Socială ”Sf. Antonie cel Mare” din Brăila - pentru 52 de persoane. Cantina Socială ”Naşterea Maicii Domnului” din Brăila - pentru 30 de persoane. Cantina ”Naşterea Domnului” din Brăila - pentru 200 de persoane. Cantina Socială ”Sf. Vasile cel Mare” din Brăila - pentru 111 persoane. Cantina Socială ”Sf. Cuv. Paraschiva” din Brăila - pentru 30 de persoane.

Şi exemplele pot continua. Parohia ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Tecuci a oferit ajutoare în valoare de 5.200 lei. 12. Parohia ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Iveşti, judeţul Galaţi, a oferit ajutoare în valoare de 1.800 lei. Centrul Eparhial a oferit daruri pascale pentru 3.000 de persoane.

Cantinele sociale eparhiale duc greu în aceste zile FOTO ADJ

La această listă se mai adaugă următoarele Centre sociale care îşi desfăşoară activitatea în parteneriat cu Primăria Galaţi: Centrul Social ”Sf. Spiridon” a oferit hrană zilnic pentru 70 de persoane; Centrul Social ”Sf. Antonie cel Mare” - pentru 50 de persoane; Centrul Social ”Speranţe pentru vârsta a III – a” - pentru 60 de persoane;  Asociaţia ”Sf. Vasile cel Mare” - pentru 25 de persoane.

Cantinele sociale eparhiale duc greu în aceste zile FOTO ADJ

„Ajutorului concret oferit prin Centrele sociale, în perioada 16–23 aprilie 2020, a fost în cuantum de 111.411 lei, cu un număr de 3913 beneficiari. La aceste ajutoare se mai adaugă darurile oferite în perioada pascală de parohiile şi mănăstirile din Eparhia Dunării de Jos care nu au centre sociale, dar care desfăşoară o frumoasă şi constantă activitate social-filantropică”, a precizat Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite