Apel disperat al profesorilor din Ismail, Ucraina: au cerut să fie cazaţi, împreună cu familiile lor, în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: i foto mil.in.ua
sursa: i foto mil.in.ua

Din cauza situaţiei critice din Ucraina, mai mulţi profesori din Ismail (Ucraina)  au solicitat să fie primiţi în România şi să fie cazaţi la Galaţi împreună cu familiile lor. Apelul cadrelor didactice a fost făcut prin intermediul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, aceştia fiind colaboratori ai acesteia.

Joi, 24 februarie, la scurt timp după atacul Federaţiei Ruse în Ucraina, mai mulţi profesori din Ismail, Ucraina, au solicitat să fie primiţi în România şi să fie cazaţi la Galaţi împreună cu familiile lor. 

Ei spun că vor să fie în siguranţă pe perioada conflictului armat care se desfăşoară în ţara lor. Reprezentanţii UDJ Galaţi au comunicat că este vorba despre aproximativ 20 de familii.

„ Am primit o solicitare de la colegii noştri, cadrele didactice de la Universitatea din Ismail, de a le oferi sprijin în această perioadă. Drept pentru care suntem pregătiţi să-i primim, să le oferim cazare, masă, asistenţă medicală, eventual asistenţă psihologică pentru că trec prin această perioadă grea. Este vorba de 20 de cadre didactice şi famiiile lor. Îi vom caza în spaţiile disponibile pe care le avem în cămine, vom face un palier special pentru dumnealor. O parte sunt cetăţeni ucraineni, o parte au dublă cetăţenie”, a declarat dr. Alexandru Nechifor, prorector la UDJ Galaţi.

   

La Universitatea „Dunărea de Jos din Galaţi studiază 85 de studenţi ucraineni. Ei sunt cazaţi în căminele studenţeşti de din campusul universitar. Reprezentanţii UDJ le-au oferit tinerilor suport fizic, dar şi consiliere psihologică. 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi dimineaţă începerea operaţiunilor militare în Ucraina. La scurt timp după anunţ, au fost raportate explozii în Kiev şi mai multe oraşe

Vă recomandăm să citiţi:

Cât de pregătiţi de război sunt ucrainenii de rând. Român din Cernăuţi: „Măsurile s-au luat pe ultima sută de metri“

Cum văd românii din Ucraina confruntarea ruso-ucraineană: „Rusia ne-a luat teritorii, Ucraina ne-a luat limba”

Alexandrina Cernov, academician din Cernăuţi: „Românii din Ucraina au de luptat şi pe frontul limbii române“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite