Album inedit cu Hortensia Papadat-Bengescu, expus la Muzeul „Casa Cuza Vodă”. Imaginile au fost surprinse în cel mai frumos oraş din Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hortensia Papadat-Bengescu FOTO descopera.ro
Hortensia Papadat-Bengescu FOTO descopera.ro

Gălăţenii care vor vizita Muzeul „Casa Cuza Vodă” în luna septembrie, vor putea admira un bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei: un album fotografic inedit, care i-a aparţinut scriitoarei Hortensia Papadat-Bengescu.

În luna septembrie 2016, Muzeul de Istorie aduce în atenţia vizitatorilor un album fotografic al scriitoarei Hortensia Papadat-Bengescu, care cuprinde 21 de fotografii realizate în anul 1933, la Karlsbad (astăzi Karlovy-Vary, Cehia).

Fotografiile surprind imagini din celebra staţiune balneară şi o înfăţişează pe Hortensia Papadat-Bengescu în diferite ipostaze: pe terasa unei cafenele, plimbându-se prin pădurile şi grădinile staţiunii ori admirând peisajele încântătoare ale Karlsbad-ului. Supranumit „parcul de sănătate al Europei”, oraşul Karlsbad a fost frecventat de Hortensia Papadat-Bengescu în repetate rânduri, pentru a urma un tratament balnear împotriva reumatismului cronic de care suferea.Oraşul Karlsbad (astăzi Karlovy-Vary, Cehia) FOTO Wikipedia

Karlsbad

Albumul fotografic inedit poate fi admirat la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în perioada 1 – 30 septembrie 2016, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri