A început demolarea garajelor din Micro 18. Se pregăteşte Mazepa 2, unde este promisă o a doua parcare etajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demolarea garajelor în Micro 18 FOTO PM Galaţi
Demolarea garajelor în Micro 18 FOTO PM Galaţi

Bateriile de garaje din Micro 18 sunt vizate de mai mulţi ani de proiectele de restructurare urbană, însă până acum au reuşit să scape. Potrivit primarului Pucheanu, majoritatea erau folosite ca depozite, nu pentru maşini.

Municipalitatea din Galaţi a dat startul proiectului de restructurare urbană a cartierului Micro 18, una dintre cele mai haotice zone ale oraşului. Deocamdată a început demolarea bateriilor de garaje, în locul acestora urmând să fie amenajate locuri de parcare, părculeţe şi locuri de joacă.

„Vorbim acum de zona cuprinsă între străzile Brăilei şi Oltului, sufocată ani de zile de baterii de garaje care ocupă spaţii întinse şi nici nu sunt folosite pentru parcarea maşinilor. Deţinătorii acestor garaje au fost deja notificaţi să elibereze terenul, unele construcţii deja sunt în curs de demolare. Acolo vom amenaja în special noi locuri de parcare, aşa cum îşi doresc cei mai mulţi gălăţeni din zonă”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Primarul Galaţiului a anunţat că se vor demola şi garajele din Mazepa II, de pe strada Română, unde autorităţile intenţionează să construiască o parcare cu două etaje ( a doua din cartier, după cea de la Ancora), proiectul fiind în stadiul de prefezabilitate.

O astfel de investiţie ar fi absolut necesară deoarece zona este extrem de densă din punct de vedere locativ, iar în apropiere se află sediul Finanţelor şi filialele judeţene ale principalelor bănci. Practic, Mazepa II este cartierul din oraş cu cel mai mare deficit de locuri de parcare, estimările fiind că ar fi nevoie de încă aproximativ 1.000 de unităţi pentru a se ajunge la un echilibru. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite