Vrancea: Şoferii vor plăti mai mulţi bani pentru poliţa RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul viitor va fi unul crâncen pentru proprietarii de maşini, care vor trebui să suporte plăţi mai mari pentru poliţa de răspundere civilă auto. Creşterile vor fi cuprinse între 10 şi 15 %.

Veşti proaste pentru cei aproximativ 100.000 de proprietari de autoturisme din judeţ, care începând chiar din prima zi a anului viitor vor trebui să plătească mai mult pentru a circula cu maşina pe drumurile publice.

Companiile de asigurări discută în aceste zile majorarea poliţelor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), iar concluzia care se conturează este că tarifele vor creşte anul viitor cu procente cuprinse între 10 şi 15 %.

„Astăzi (n.r. ieri) am discutat, la Bucureşti, cu colegii din toată ţara politica pe care o vom adopta în 2011. Tendinţa este că vom avea o creştere de 15 % pentru cei care încheie pentru prima dată RCA, iar pentru clienţii vechi vechi vom păstra bonusurile acordate până acum", ne-a declarat Ioan Bercuci, directorul unei firme de asigurări din Focşani.

Despăgubiri în creştere

Asiguratorii spun că aceste creşteri sunt normale şi ţin cont de majorarea valorilor de despăgubire.

„Anul acesta a crescut valoarea despăgubirilor care s-au acordat atât pentru avarii la autoturisme, cât şi la capitolul vătămări corporale. Deci este normal să existe o creştere în care să se ţină cont de acest lucru", spune Carmen Panţuru, directorul unei alte sucursale.

Chiar dacă nu le convine situaţia, şoferii spun că sunt la mâna societăţilor de asigurări.

„Nu mă pot eu împotrivi creşterii tarifelor. Eventual, pot doar să-mi aleg o societate care are practică preţuri mai mici. Cert este un singur lucru: că poliţa RCA trebuie plătită", ne spune resemnat Emil Mănăilă, şofer cu state vechi.

În prezent, valoarea medie a poliţei RCA este de 110 euro.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite