Virozele fac victime în rândul vrâncenilor. Sute de copii au ajuns pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
150 de copii sunt internaţi în Spitalul Judeţean
150 de copii sunt internaţi în Spitalul Judeţean

Scăderea bruscă a temperaturilor aduce după ea un număr record de îmbolnăviri. În ultima săptămână, nu mai puţin de 1.360 de vrânceni au ajuns pe mâna medicilor după ce au acuzat dureri de gât, tuse şi febră, simptome ale virozelor respiratorii, dar şi ale pneumoniilor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, cei mai afectaţi de bolile sezonului rece sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Este vorba despre 460 astfel de cazuri, însă şi 260 de micuţi cu vârste între doi şi patru ani au avut nevoie de supraveghere medicală ca urmare a diagnosticării cu pneumopatii acute.

„Atenţionăm părinţii să nu-şi trimită copiii bolnavi în colectivitate. Aceştia vor fi izolaţi la domiciliu şi vor primi tratament de la medicul de familie pentru cel puţin trei zile. Copilul răcit care merge în colectivtate răspândeşte boala şi îşi riscă propria sănătate prin complicaţii care necesită mai multe zile de medicaţie", precizează Carme Gheorghiu, purtător de cuvânt al DSP Vrancea.

150 de copii pe patul de spital

Şi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon" este mare aglomeraţie, nu mai puţin de 150 de copii necesitând internare.

„Zilnic sunt internaţi cel puţin 20 de copii. De mulţi ani nu am mai avut o aşa avalanşă de îmbolnăviri. Laringitele şi penumoniile sunt cele mai frecvente afecţiuni", declară dr. George Munteanu, medic pediatru.

Cât despre vaccinurile antigripale, care poate ar mai reduce din numărul bolnavilor, acestea încă se lasă aşteptate. Din totalul celor 54.000 de doze solicitate, DSP Vrancea va primi pentru început doar 6.400.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite