Vilă din Lepşa, mistuită într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul a mistuiot aproape toată casa
Focul a mistuiot aproape toată casa

Trei echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra au intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs luni seara în satul Lepşa, comuna Tulnici.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. –S.A.J., în jurul orei 21.45, iar trei echipaje cu o autospecială de stins incendii din cadrul S.V.S.U. Tulnici şi două autospeciale de la Staţia de Pompieri Vidra s-au deplasat imediat către locul indicat.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă, generalizat la nivelul unei locuinţe P+1, construită pe o suprafaţă de cca. 200 mp. Intervenţia a fost dificilă mai ales din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile din alcătuirea imobilului, locuinţa fiind construită pe structură de lemn, cu învelitoare din şindrilă.

Un tânăr, în vârstă de 28 ani, chiriaş în locuinţa afectată de incendiu, a suferit un atac de panică şi a fost preluat de un echipaj S.M.U.R.D. După ce paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat, deoarece starea sa generală s-a îmbunătăţit, acesta a refuzat transportul la spital.

"În urma incendiului au ars parterul casei de locuit, pe o suprafaţă de cca. 200 mp, etajul construit pe aceeaşi suprafaţă, bunuri de uz casnic şi gospodăresc. De asemenea, din cauza temperaturii ridicate degajate în timpul arderii şi a distanţei mici dintre imobile (aproximativ 4-5 m), s-a deteriorat faţada locuinţei învecinate pe o suprafaţă de cca. 30 mp şi un autoturism parcat în imediata apropiere", a precizat lt. Cristina duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric produs la un aparat electric lăsat sub tensiune.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite