Un preot acuză că a fost bătut de primarul unei comune din Vrancea. Cum se apără edilul

0
Publicat:

Altercația s-a întâmplat în comuna Corbița din Județul Vrancea, iar conflictul dintre preot și primar este unul mai vechi.

Emil Tacu, primarul comunei Corbița FOTO: Facebook PSD Vrancea
Emil Tacu, primarul comunei Corbița FOTO: Facebook PSD Vrancea

Aurel Haliciu, preotul din comuna Corbița, îl acuză pe primarul aceleeași comune că l-a bătut de față cu enoriașii. Motivul ar fi, spune fața bisericească, o troiță pe care edilul o vrea desființată.

“A venit la mine, m-a lovit, m-a scuipat, m-a înjurat și a vrut să stingă țigara pe mine. Am fost la Poliție și am depus plângere, am și martori”, a declarat preotul Haliciu pentru vrancea.24.

Primarul Emil Tacu susține însă că este vorba despre un conflict mai vechi cu preotul, troița fiind ridicată ilegal.

„E un conflict de doi ani și jumătate, unde dânsul a făcut o construcție ilegală, l-am tot lăsat să-și strângă calabalâcul, m-am deplasat cu viceprimarul, să văd dacă a făcut ceva, am făcut poze, dansul e cercetat și de protoierie, când să plecăm, a venit el, i-am răspuns la Bună ziua și a început: “băi, p…, ai venit să demolezi”, eu i-am spus că nu stric eu, va strica altcineva pe banii tăi, m-a înjurat de mamă, mi-am văzut de treaba mea, l-am sunat pe protopopul de la Panciu, domnul Haliciu minte ca un ordinar, a venit să-i dau adeverință, să-i subventionez sumele cu o adeverință că nu realizează venituri, e un escroc. A fost la Poliție, a mințit și acolo ca un ordinar, de ce nu vă spune că l-am scăpat de pușcărie de trei ori când și-a făcut acte pe numele bisericii, am pus batista pe țambal și l-am ajutat ca să nu se ducă la pușcărie”, a declarat Tacu pentru vrancea24.

Troița, subiect de scandal între preot și primar FOTO: vrancea24
Troița, subiect de scandal între preot și primar FOTO: vrancea24

Edilul a mai fost acuzat de agresiune și în trecut. În mediul public au apărut imagini cu el când jignește o femeie și îi cere socoteală pentru mizeria din fața curții, apoi o îmbrâncește, spunându-i că este o bețivă, iar soțul ei un dobitoc.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite