Un nou dirijor pentru Orchestra de Cameră "Unirea" la concertul dedicat Unirii Principatelor Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul de la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, pe data de 24 ianuarie, de la ora 19.00, va fi dirijat de directorul muzical al  Orchestrei Simfonice din Elche, Spania.

Primul concert al anului 2020 pentru Orchestra de Cameră “Unirea” din Focşani va avea loc pe 24 ianuarie, eveniment dedicat Unirii Principatelor Române.

Concertul de la Ateneul Popular va avea loc pe 24 ianuarie, de la ora 19.00 şi la pupitrul orchestrei de va afla tânărul dirijor român Mihnea Ignat, directorul muzical al  Orchestrei Simfonice din Elche, Spania.

Este al treilea dirijor din ultima perioadă pentru Orchestra “Unirea”, după ce la sfârşitul anului trecut conducerea de atunci a Ateneului Popular a renunţat la serviciile lui Vincent Gruger, care a condus zece ani orchestra. Pentru Concertul de Crăciun a fost adus Juan Cantarell, un dirijor spaniol cu notorietate, dar care se pare că este prea costisitor pentru Focşani.

La concertul de pe 24 ianuarie, melomanii vor asculta “Preludiu la Unison”, de George Enescu, “Balada” lui Ciprian Porumbescu, “Balada” de George Enescu, “Balada” lui Eugen Doga, “Moment muzical” de Nicolae Chirculescu, “Simfonia 36” de Wolfgang Amadeus Mozart.

La vioară va interpreta Diana Jipa, iar la pian va fi Ştefan Doniga. Organizatorii nu au făcut cunoscut preţul biletelor, dar banii din vânzarea acestora vor fi folosiţi pentru cele două burse de merit “Gheorghe Pastia”.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite