Topul celor mai profitabile 10 companii din Vrancea în anul 2022. Ce prezențe surprinzătoare sunt în clasament

0
Publicat:

În județul Vrancea activează 26.181 de agenți economici, ceea ce reprezintă 1,10% din totalul companiilor din România. Cele mai bune 10 firme vin din domenii diverse - de la construcții, la comerț cu amănuntul.

Profituri frumoase pentru antreprenori SURSA Shutterstock
Profituri frumoase pentru antreprenori SURSA Shutterstock

Cu un număr total de 37.210 angajați, societățile comerciale din Vrancea au avut în anul 2022 un profit total de 1,3 miliarde de lei (292,9 milioane de euro), adică 0,54% din profitul net realizat la nivel național, și o cifră de afaceri estimată la 12,7 miliarde de lei (2,9 miliarde de euro), adică 0,53% din cifra de afaceri a României.

Din punct de vedere al profitului obținut pe parcursul anului 2022, datele statistice oficiale indică fără putință de tăgadă că pe primul loc se află GRAND IMOB KRISTAL SRL, companie din domeniul construcțiilor, cu 27,2 milioane de lei (6,2 milioane de euro). Societatea a reușit această performanță cu doar patru angajați.

Pe locul al doilea se află VRANCART SA din Adjud, societate care se ocupă cu fabricarea hârtiei, cartonului ondulat și ambalajelor din hârtie și carton. La finele anului trecut, compania a avut un profit net de 23,7 milioane de lei (5,4 milioane de euro), profit obținut  cu peste 1.200 de angajați.

Locul al treilea în top aparține firmei de construcții EDILDANCONSTRUCT SRL, care a avut anul trecut un profit net de 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro). În același an cheltuielile companiei s-au ridicat 78,5 milioane de lei, iar cea a cifrei de afaceri la 58.256.904 lei.

Poate deloc surprinzător, locul al 4-lea aparține companiei ENET SA, furnizorul de agent termic al municipiului Focșani aflat, de altfel, în insolvență din anul 2019, cu un profit înregistrat de 20,4 milioane de lei (4,6 milioane de euro). Este surprinzătoare revenirea societății din subordinea Primăriei Focșani, care în ultimii patru ani a mers pe pierdere, în 2021 „gaura” raportată fiind de aproape 9 milioane de lei (1,8 milioane de euro).

Pe locul cinci în top se află o companie înregistrată în comuna Suraia, ANNABELLA SRL, și are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate. Firma a terminat anul 2022 cu un profit de 20,3 milioane de lei (4,6 milioane de euro) și o cifră de afaceri de 480.406.544 lei. Trebuie amintit că într-un top național pe domenii de activitate, top dominat de giganții LIDL și KAUFLAND, compania vrânceană se situează pe locul al 13-lea.

Locul al șaselea, cu un profit net de 20,3 milioane de lei (3,5 milioane de euro) este ocupat de RIKORA FLM SRL, firmă care, potrivit codului CAEN se ocupă cu fabricarea angrenajelor, cutiilor de viteză și a elementelor mecanice de transmisie. Având o cifră de afaceri de aproape 21 de milioane de lei, RIKORA stă și pe un onorabil loc 15 la nivel național în top cod CAEN.

Pe locul șapte găsim compania BECIUL DOMNESC SA, cu un profit de 13,1 milioane de lei (3 milioane de euro) obținut din afaceri cu vin, urmată de SMART EST PROIECT SRL (2,9 milioane de euro) pe locul opt, firmă specializată în lucrări de instalații electrice și CONBETA SRL (2,6 milioane de euro) pe nouă, companie care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Pe ultimul loc în top (10), se situează BECIUL DOMNESC GRUP S.A care a obținut din afaceri cu vin un profit net de 9,4 milioane de lei, respective 2,1 milioane de euro.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite