Termoficarea din Focşani, sub ameninţarea tăierii gazelor. Pe 18 ianuarie oraşul ar putea rămâne în frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societatea de termoficare ENET
Societatea de termoficare ENET

Administratorul special al firmei aflată în insolvenţă a cerut primăriei şi Consiliului Local să găsească resurse financiare pentru ca oraşul poată beneficia în continuare de căldură.

Aşa cum era de aşteptat, societatea de termoficare ENET Focşani se află iar în impas financiar, motiv pentru care de  săptămâna viitoare nu mai poate asigura căldura în cele 10.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat, dar şi în şcoli, spitale, instituţii publice.

Banii alocaţi în două rânduri de la Guvern s-au terminat, la fel şi subvenţiile plătite în avans de Primărie, ba mai mult societatea înregistrează şi datorii la furnizorul de gaze naturale.

Potrivit conducerii ENET, factura lunii decembrie s-a cifrat la 17,975 de milioane de lei, din care s-a achitat doar 15,6 milioane de lei. Totodată, se estimează că factura lunii ianuarie va fi de 25,6 milioane de lei.

„Vă aducem la cunoştinţă că începând cu 17 ianuarie 2022, sumele pe care  am putut să le mobilizăm în vederea achiziţionării de combustibil  s-au epuizat. În consecinţă, începând cu 18 ianuarie există premiza întreruperii alimentării cu gaz şi în consecinţă, întreruperea alimentării cu energie electrică…În primul rând este nevoie de închiderea lunii decembrie şi în aceste condiţii vom face compensarea celor 2,362 milioane sume plătite în avans pentru luna ianuarie, rămânând descoperită luna ianuarie cu suma de 15,6 milioane de lei”, se arată în memoriul trimis la Primărie şi Consiliul Local de Manole Merchea, administratorul special al ENET Focşani. 

În adresă, Manole Merchea cere Primăriei şi Consiliului Local să găsească resursele necesare funcţonării sistemului de termoficare.

Vă mai recomandăm:

Vine o iarnă cumplită pentru focşăneni. Zeci de mii de oameni, şcolile şi spitalele, fără căldură pentru că societatea de termoficare e în colaps

Apă caldă şi căldură cu program la Focşani. Societatea de termoficare spune că soluţia e provizorie

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite