Tânără de 19 ani, reţinută într-un dosar de trafic de droguri de risc. Reţeaua de traficanţi este mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au organizat mai multe percheziţii
Poliţiştii au organizat mai multe percheziţii

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 4 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Două persoane au fost reţinute

oliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, au desfăşurat joi o acţiune, în municipiul Focşani, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând din anul 2017, un bărbat de 30 de ani şi o tânără de 19 ani ar fi desfăşurat activităţi de trafic şi deţinere de droguri, în vederea consumului propriu şi al vânzării acestora, către alte persoane.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii la locuinţele celor în cauză, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate un laptop, 1.500 de lei,  mai multe telefoane mobile şi înscrisuri. 7 persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi favorizarea infractorului, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

În acelaşi dosar penal, la data de 22 martie, poliţiştii  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, au depistat alţi doi bărbaţi, de 26 şi 33 de ani, care s-au întors din Spania, de unde ar fi procurat 5 kg. de cannabis, droguri pe care le-ar fi trimis în ţară printr-o firmă de transport internaţional de mărfuri. Coletul a fost interceptat şi ridicat din Deva, judeţul Hunedoara, de poliţişti.

Ulterior, poliţiştii au efectuat 7 percheziţii domiciliare în judeţele Vrancea, Braşov şi în Bucureşti, în urma cărora au fost ridicate un laptop, 4.000 de lei, 630 de euro, 3 telefoane mobile, un grinder metalic şi 65,83 g. de cocaină, fiind dispusă aplicarea sechestrului asigurator asupra unui autoturism. Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore..

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite