Strategia de dezvoltare urbană a Focşaniului pentru perioada 2021-2027 pleacă la drum în 2022

0
0
Oraşul Focşani văzut de sus Sursa Primăria Focşani
Oraşul Focşani văzut de sus Sursa Primăria Focşani

Documentul privind viziunea de dezvoltare a Focşaniului a fost lansat în dezbatere publică şi va fi aprobat, cel mai probabil, în următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local.

Noua Strategie de Dezvoltare a Municipiului Focşani pentru perioada 2021-2027, al cărei scop este să genereze o viziune privind dezvoltarea oraşului în următorii ani, a fost făcută publică de către Primăria Focşani.

Documentul, care îşi propune să clarifice pe termen mediu şi lung care sunt direcţiile şi domeniile spre care se orientează efortul de dezvoltare al comunităţii, respectiv politici sociale, sănătate, infrastructură, dezvoltare economică, teritoriu şi urbanism, mediu şi cultură, capacitate administrativă a fost realizat de firma ACZ CONSULTING SRL, din fonduri europene, aproximativ 600.000 de lei.

Potrivit informaţiilor din strategie, sunt definite cinci linii de direcţie care urmează să fie susţinute şi de fonduri ale Uniunii Europene.

"Astfel, priorităţile investiţionale mijlocite optim de Uniunea Europeană sunt: O Europă mai inteligentă, prin inovare, digitalizare, transformare economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii; O Europă mai verde, fără emisii de carbon, punerea în aplicare a Acordului de la Paris şi investiţii în tranziţia energetică, energia din surse regenerabile şi combaterea schimbărilor climatice; O Europă conectată, cu reţele strategice de transport şi digitale; O Europă mai socială, pentru realizarea pilonului european al drepturilor sociale şi sprijinirea calităţii locurilor de muncă, a învăţământului, a competenţelor, a incluziunii sociale şi a accesului egal la sistemul de sănătate;  O Europă mai apropiată de cetăţenii săi, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local şi a dezvoltării urbane durabile în UE", se arată în document.

Strategia de dezvoltare urbană a municipiului Focşani pentru perioada 2021-2027 by Borcea Stefan on Scribd


În prezent, municipiul Focşani are o Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2014-2020, care a fost actualizată ȋn 2017, pentru perioada 2014-2023.

"Strategia este implementată parţial, dar, pentru orizontul de timp 2021-2027, lipseşte documentul programatic vizând programarea dezvoltării pe termen mediu şi lung, ȋn concordanţă cu viitoare perioadă de programare a Uniunii Europene. 

Strategia de dezvoltare a municipiului este un document ce vizează orientarea comunităţii pe termen lung (pentru o perioadă de cel puţin 7 ani) către competitivitate şi valoare adăugată. Obiectivele strategiei trebuie să fie în concordanţă cu priorităţile de dezvoltare judeţeană şi regională. Rolul strategiei este şi acela de a asigura un management mai bun în planificarea proiectelor şi de a evita irosirea resurselor alocate acestora (în special cele financiare). 

Strategia a fost realizată prin efortul participativ al administraţiei publice locale, instituţiilor şi societăţii civile, mediului de afaceri, într-un cuvânt, tot ceea ce constituie comunitatea locală. Ea trebuuie să ofere viziunea pentru dezvoltarea durabilă a municipiului şi drumul necesar pe care comunitatea trebuie să-l parcurgă pentru atingerea acesteia", arată reprezentanţii Primăriei Focşani.

Documentul privind viziunea de dezvoltare a oraşului a fost lansat în dezbatere publică şi poate fi consultat şi de pe site-ul Primăriei Focşani. 

Vă mai recomandăm:

Primăria "coace" noua strategie de dezvoltare locală a municipiului pentru perioada 2021-2027. Câţi bani sunt puşi la bătaie

Strategie cu dedicaţie la Focşani. Documentul privind viziunea de dezvoltare a oraşului, făcut de fosta consilieră a alesului local Cătălin Vrabie

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite