Strategia de dezvoltare a Focşaniului, criticată, dar votată de aleşi. Erorile semnalate au rămas în document

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleşii locali au votat strategia de dezvoltare
Aleşii locali au votat strategia de dezvoltare

Aleşii locali au aprobat noua strategie de dezvoltare a municipiului Focşani pentru perioada 2014-2020, prilej pentru taberele puterii şi opoziţiei să se „împungă”.

Strategia de Dezvoltare a Focşaniului pentru perioada 2014-2020, care a costat 160.000 de lei şi a fost efectuată de SC Intelligent Software Group SRL, conţine peste 250 de pagini.

Potrivit celor care au întocmit documentul, strategia municipiului Focşani a fost concepută pentru a răspunde nevoilor reprezentanţilor autorităţii locale şi comunităţii în procesul de îmbunătăţire a calităţii şi diversităţii locurilor de muncă disponibile, precum şi în procesul de îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor şi mediului economic local.

„Scopul este de a genera o viziune pentru dezvoltarea economică locală care să permită comunităţii să vizualizeze şi să înţeleagă propunerea de dezvoltare, şi să cunoască modalităţile şi etapele pe care trebuie să le urmeze pentru a ajunge acolo. Viziunea va oferi atât cetăţenilor, cât şi administraţiei locale, o descriere clară a ceea ce trebuie să fie făcut şi modul cel mai eficient de a concentra energiile şi resursele lor”, se arară în document.

Deşi documentul s-a aflat în dezbatere publică în luna decembrie şi presa a atătat că strategia conţine şi erori, echipa de elaborare nu a catadicsit nici măcar să îndrepte respectivele erori semamnalate, ceea ce spune multe despe seriozitatea cu care se fac lucrurile.

Strategia focsaniului

Aleşii locali au criticat însă documentul, nearătându-se convinşi că cei care vor pune în aplicare strategia se vor şi ţine de treabă, pentru că, au spus ei, din vechea strategie nu s-a întâmplat mai nimic.

Cu toate acestea, ei au votat cu toţii documentul, tocmai pentru a nu se considera că se opun "binelui oraşului"

“Nu mă deranjează conţinutul ei ci mă deranjează o lipsă de iniţiativă a noastră. Şi în precedenta strategie s-au enunţat nişte direcţii. Eu personal nu am încredere în puterea de acţiune a aparatului tehnic al Primăriei Focşani pentru a implementa strategia şi nici în puterea administraţiilor din jurul Focşaniului de a participa la proiectul de zonă metropolitană”, a spus  liberalul Tudorel Trofin, aspru criticat ulterior de colegii săi.

“Pe mine nu m-aţi convins. Formulări alambicate, obiective neadaptate la strategia municipiului Focşani, generalităţi care nu arată că strategia aparţine Focşaniului”, a spus şi consilierul local UNPR Aurel Bâcu.

În replică, pesedistul Bogdan Matişan, de la PSD, a lăudat documentul.

“Este o strategie făcută în mod profesionist, foarte clară, important este să o respectăm şi să ducem Focşaniul spre ţintele stabilite de document”, a spus Matişan.

Mai puteţi citi:

Noua Strategie de Dezvoltare a municipiului Focşani pentru perioada 2014-2020, plină de erori

După ce Primăria Focşani ne-a lămurit cu Strategia de Dezvoltare a Municipiului Focşani pentru perioada 2007-2013, care nu s-a materializat şi în fapte, în ciuda faptului că s-au plătit bani serioşi firmei care a executat documentul, municipalitatea vine acum cu o altă viziune de dezvoltare a oraşului.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite