Scriitorul Ioan Slavici, comemorat la Panciu la împlinirea a 91 de ani de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comemorare la Panciu
Comemorare la Panciu

Evenimentul a avut loc la mormântul din cimitirul Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Panciu. Evenimentul a fost organizat de Primăria Oraşului Panciu şi Liceul Teoretic „Ioan Slavici“.

După slujba de pomenire, oficiată de preotul Ştefan Aga, primarul Iulian Nica, elevii şi profesorii Liceului Teoretic „Ioan Slavici“ au aprins lumânări şi au depus coroane de flori la mormânt.

„Ne-am rugat pentru odihna veşnică a sufletului marelui scriitor. Ioan Slavici este mai mult decât o personalitate a literaturii române, este omul care a iubit oraşul Panciu pentru oamenii săi şi pentru locurile care îi aminteau de Şiria natală“, a declarat primarul Iulian Nica.

În cursul după-amiezei de miercuri a ajuns la Panciu şi primarul comunei Şiria, Valentin Bot, care s-a recules şi a depus o coroană de flori la mormântul lui Ioan Slavici. Ulterior, primarul Valentin Bot a vizitat Palatul Administrativ şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, unde i-au fost prezentate obiectivele turistice din oraşul Panciu.

În urma cu două săptămâni, cei doi edili-şefi s-au întâlnit şi la Şiria, unde s-a desfşurat cea de-a II-a ediţie Festivalului de Literatură, Teatru, Film şi Fotografie „Ioan Slavici“. Iulian Nica a fost însoţit de Trupa de Teatru „Protha“ şi de colectivul de redacţie al revistei ACTUALIS, care a prezentat şirienilor numărul 10, în format tipărit, editat cu sprijinul primarului păncean.

Între oraşul Panciu şi comuna Şiria există o frumoasă colaboare pe care o datorăm, în primul rând, lui Ioan Slavici, care şi-a legat definitiv numele şi viaţa de comunităţile noastre. Îi mulţumesc domnului primar Valentin Bot pentru invitaţia la festival, pentru ospitalitate şi mai ales pentru faptul că a ţinut să fim prezenţi în faţa concetăţenilor săi cu actorii de la «Protha» şi radactorii revistei ACTUALIS, elevi ai liceului ce poartă, cu onoare, numele scriitorului Ioan Slavici. În luna ianuarie 2017, vom invita oficialităţile de la Şiria la manifestările organizate cu prilejul Zilelor Liceului Ioan Slavici, când scriitorul va fi omagiat la 169 de ani de la naştere“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite