Primarul Merlin, vrăjitorie cu bani publici. Cum a tocat 280.000 de lei din buget pentru a acorda sporuri COVID-19

0
0
Merlin Ivancea, primarul comunei Slobozia Bradului
Merlin Ivancea, primarul comunei Slobozia Bradului

Nu mai puţin de 56 de peroane, în mare parte asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, dar şi angajaţi din Primăria Slobozia Bradului au fost recompensaţi cu bani pentru activitatea pe care au desfăşurat-o.

Primarul comunei vrâncene Slobozia Bradului, Merlin Ivancea, s-a gândit să fie mărinimos înainte de sărbătorile de iarnă, dar şi pe final de campanie electorală, cu salariaţii administraţiei pe care o conduce de mai puţin de două luni.

Edilul liberal a găsit în bugetul local o sumă de 280.000 de lei pentru a-i oferi drept recompensă asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, dar şi unor funcţionari din primărie, în frunte cu secretarul comunei.

„Am promis că voi lupta pentru drepturile oamenilor, aşa şi fac!! Am aprobat acordarea stimulentului de risc in cuantum de 2500lei/ lună pentru perioada stării de urgenţă,16.03.2020-15.05.2020 pentru spor de Covid!!”, a scris primarul pe pagina sa personală de Facebook, unde a alăturat şi două tabele cu numele celor 56 de persoane care vor încasa sporurile. 

Din cele 56 de persoane beneficiare, 47 sunt asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, doi sunt inspectori din primărie,  doi referenţi, doi mediatori sanitari, un asistent comunitar, un asistent medical şcolar şi secretarul comunei, Săndica Socol, care a şi contrasemnat de altfel dispoziţia primarului Merlin.

Întrebat în baza cărei legi a procedat la acordarea de sporuri, edilul din Slobozia Bradului ne-a declarat: „Am dat sporurile în baza Ordonanţei 51/2017, care la articolul 37 spune că asistenţii persoanelor cu handicap grav beneficază de concedii de odihnă plătite. Vechea administraţie nu a dat aceste concedii şi am considerat că fac un act de dreptate. Pentru ceilalţi, sporul de COVID a fost dat în baza Decretului 195, care face referire la Starea de Urgenţă. Sunt economii care s-au făcut la bugetul local şi de aici am luat banii”, ne-a spus primarul Merlin Ivancea.

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite