Noul sediu al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”, pregătit să-şi primească cititorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul sediu al Bibliotecii Judeţene
Noul sediu al Bibliotecii Judeţene

Momentul a fost ales pentru joi, 31 octombrie 2013, ora 13.00,  când se sărbătoresc 155 de ani de la naşterea scriitorului Duiliu Zamfirescu.

Cu această ocazie, Consiliul Judeţean Vrancea va inaugura noul sediu din strada M. Kogălniceanu nr. 13, care va adăposti peste 70 000 de volume din colecţiile secţiilor Împrumut la domiciliu, Periodice şi Carte veche din cadrul Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

Clădirea, monument istoric de la sfârşitul secolului XIX, a fost consolidată şi modernizată de către Consiliul Judeţean Vrancea, în cadrul proiectului „Consolidare şi Modernizare Sediu Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu“, iniţiat şi finanţat din bugetul C.J. Vrancea şi din fonduri provenite de la Banca Mondială prin Unitatea de Management a „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă” din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, valoarea totală a investiţiei fiind de 2.590.977,73 lei.

Prin acest proiect clădirea a beneficiat de lucrări de consolidare a întregii structuri de rezistenţă, lucrări de modernizare în interior şi exterior iar rezultatul este unul din cele mai moderne sedii de bibliotecă, cu dotări ultramoderne: rampă interioară pentru persoane cu dizabilităţi, un ascensor pentru carte, sistem de securizare prin frecvenţă radio.

Inaugurarea oficială a noului sediu va fi urmată, la ora 14.00, de manifestările dedicate sărbătoririi a 155 de ani de la naşterea scriitorului Duiliu Zamfirescu care îl vor avea ca invitat de onoare pe domnul prof. dr. Ioan Adam.

Programul zilei va fi completat de lansarea Revistei Lector – 10 ani de la prima apariţie, vernisajul expoziţiei - Valori vrâncene: Duiliu Zamfirescu şi lansarea Concursului literar: Oana Diana Renea  - ediţia a II-a.

În acelaşi context, vor fi marcaţi 105 ani de la naşterea lui Leon Kalustian prin vernisarea expoziţiei de documente originale, aparţinând publicistului vrâncean şi lansarea site-lui Leon Kalustian la care va fi prezent domnul Ioan Codreanu, legatarul testamentar al acestuia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite