Membri ai Obştii Tulnici, reţinuţi pentru fraude cu bani de la APIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au descins la Obştea Tulnici
Procurorii au descins la Obştea Tulnici

Procurorii Parchetului de pe lână Tribunalul  Vrancea au dispus aseară reţinerea a doi administratori de firme învinuiţi de falsuri, înşelăciuni şi evaziune fiscală.

Nelu Niţică din Cîmpuri şi Vasilică Strătănoiu, din Tulnici, au fost reţinuţi aseară de procurori, după o zi plină de audieri la care au fost chemate 11 persoane.

Aceştia sunt acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi fals, după ce şi-au însuşit în mod ilegal bani proveniţi ca subvenţie de la APIA pentru îngrijirea păşunilor.

"În urma extinderii cercetărilor din dosarul penal nr.1073/P/2011, în care lucratorii SIF au stabilit un prejudiciiu de aproximativ 800.000 lei în dauna Obştii Tulnici şi 150.000 lei în dauna Bugetului General Consolidat, în care sunt cercetaţi un nr. de 16 persoane, pentru comiterea mai multor infracţiuni de natură economică, la data de 23.08.2012 au fost reţinuţi N. Nelu, de 41 ani, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Câmpuri şi S. Vasilică, de 47 ani, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Tulnici, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceştia urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", se arată în comunicatul IPJ Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite