Maşinile-şcoală, găsite vinovate că încurcă traficul în Focşani. Instructori auto: „Sunt singurele care respectă legea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile Şcoală, găsite vinovate pentru blocarea traficului Sursa arhivă
Maşinile Şcoală, găsite vinovate pentru blocarea traficului Sursa arhivă

Deşi Consiliul Local Focşani a adoptat o hotărâre în acest sens încă din 2017, Primăria a cerut Comisiei pentru siguranţa circulaţiei în Municipiul Focşani să verifice cum este respectată legea.

Primăria Focşani a adoptat o reglementare prin care, pentru fluidizarea traficului din oraş, autovehicule de la şcolile de şoferi vor putea circula doar după un orar bine stabilit.

Această reglementare a fost stabilită de vechiul consiliu local, printr-o hotărâre care a fost total ignorată aproape patru ani, deşi la vrea respectivă a avut contestatari. Este drept, şi alta era majoritatea în Consiliul Local la vremea respecvtivă.

În comisia pentru siguranţa circulaţiei în Municipiul Focşani edilul oraşului a dat dispoziţie să fie verificat modul cum este aplicată acea hotărâre de consiliu local, lăsând de înţeles că de azi înainte lucrurile vor intra „în normal“.

Şi anume, pe raza Municipiului Focşani, pe bulevardele principale, în intervalele orare: 7.30-08.30, 11.30-13.00 şi 16.00 -17.00, maşinile şcolilor de şoferi nu vor mai fi prezente în trafic.

Tot acolo s-a luat decizia ca toate şcolile de şoferi să fie înştiinţate despre măsura care cu siguranţă le va afecta activitatea.

Instructori şi reprezentanţi ai şcolilor de şoferi au reacţionat la decizia luată de primar, aceştia precizând că singurele maşini care respecta toate prevederile legale sunt cele ale şcolilor de şoferi.

„Maşinile de Şcoală au fost găsite vinovate pentru blocarea traficului din Focşani. Drept urmare, singura măsură găsită pentru a rezolva asigurarea fluidizării traficului la anumite intervale orare (socotite de vârf) a fost aceea de a interzice circulaţia acestora în acele intervale orare. Petrec în trafic între 8 şi 10 ore. Sa vedem de ce "încurcă" maşinile de ŞCOALĂ traficul: - acordă prioritate pietonilor; acorda prioritate de dreapta;  acorda prioritate la pătrunderea în sensul giratoriu; acordă prioritate mijloacelor de transport în comun care intenţionează să părăsească staţia prevăzută cu alveolă,  acordă prioritate autovehiculelor se deplasează la intervenţii;  opresc la întâlnirea indicatorului STOP; respectă regulile privind depăşirea;  circulă cu viteza redusă acolo unde, prin semne de circulaţie, viteza de deplasare este limitată; nu depăşesc în nici o situaţie viteza legală,  nu folosesc claxonul pentru a-l grăbi pe cel din faţă; încarcă cu preponderenţă banda 1; nu opresc niciodată în locuri unde acest lucru este interzis; folosesc metodele şi regulile conducerii preventive;  nu sunt agresive în trafic; semnalizează. Dacă pentru asta sunt vinovate atunci măsura de a fi oprite din circulaţie este binevenită. Problema este însă în cu totul alta parte”, spune instructorul Liviu Ţiglă, angajat al unei şcoli de şoferi.

Oameni dau însă şi exemple negative legate de cei care cu adevărat încurcă traficul rutier, pe care autorităţile nu le-au luat în seamă. Este vorba despre maşinile de la Salubritatea oraşului, pe care dacă le prinzi pe traseu nu ai cum să nu întârzii la serviciu.

„Singurele maşini care respectă toate prevederile legale sunt cele ale şcolilor de şoferi. Maşinile de gunoi paralizează oraşul, lucrările făcute la infrastructură, nemarcate, nesemnalizate, paralizează oraşul, infrastructura defectuoasă paralizează oraşul şi alte exemple pot continua”, a precizat o şoferiţă din Focşani.

Ce spune Hotărârea Consiliului Local

Horârârea 240/2017, privind aprobarea reglementării circulaţiei autovehiculelor ce aparţin şcolilor de şoferi pe raza municipiului Focşani, pe perioada instruirii practice în vederea obţinerii permisului de conducere vine cu următoarele precizări:

Art. 2. Se aprobă reglementarea circulaţiei pentru categoriile A şi B până la a-20-a oră de conducere, inclusiv, astfel:
a) în intevalul orar 19.00-06.00 se permite efectuarea instruirii practice pe toate străzile din municipiul Focşani, Calea Munteniei şi Calea Moldovei, cu respectarea semnalizării rutiere.
b) în intervalele orare 06.00-07.30, 08.30-11.30, 13.00-16.00 şi 17.00-19.00,
se permite efectuarea instruirii practice pe toate străzile din municipiul Focsani cu excepţia:
- bld. Republicii, între intersecţia cu str. Tăbăcari şi intersecţia cu str. Cuza Vodă,

Art. 3. Se aprobă reglementarea circulaţiei pentru categoria B, după a-20-a oră de conducere:
a) în intevalul orar 19.00-06.00 se permite efectuarea instruirii practice pe toate străzile din municipiul Focşani, Calea Munteniei şi Calea Moldovei, cu respectarea semnalizării rutiere.
b) în intervalele orare 06.00-07.30, 08.30-11.30, 13.00-16.00 şi 17.00-19.00, se permite efectuarea instruirii practice pe toate străzile din municipiul Focşani cu excepţia:
- bld. Republicii, între intersecţia cu bld. Unirii şi intersecţia cu str. Cuza Vodă,
- bld. Unirii, de la intersecţia cu str. Republicii  la intersecţia cu str. Unirea Principatelor,
- str. Mare a Unirii, de la intersecţia cu str. Republicii la intersecţia cu str. Aurora,
c) în intervalele orare 7.30-08.30, 11.30-13.00 şi 16.00-17.00, la restricţiile de la art.3, lit. b) se adaugă următoarele tronsoane de drum unde nu este permisă instruirea practică:
- bld. Republicii, între intersecţia cu str. Tăbăcari şi intersecţia cu str. Cuza Vodă,
- str. Ştefan cel Mare
- str. Cezar Bolliac,
- str. Mare a Unirii, de la intersecţia cu str. Republicii la intersecţia cu str. Aurora,
- Str. Cuza Vodă, de la intersecţia cu str. Mihai Eminescu, la intersecţia cu str. Mr. Gh. Pastia,
- str. Mr. Gh. Pastia,
- bld. Bucureşti,
- str. Brăilei între intersecţia cu str. Bucegi şi intersecţia cu str. Mr. Gh. Pastia
- str. Alexandru Vlahuţă,
- str. Lupeni,
- str. Moldova,
- str. Republicii, între intersecţia cu str. Cuza Vodă până la intersecţia cu str. Cezar Bolliac şi str. Moldova,
- str. Popa Şapcă,
- str. Ghinea Dorinel,
- str. Dornişoarei,
- str. Tinereţii,
- str. Dimitrie Cantemir,
- str. Bucegi.
Art. 4. Se aprobă reglementarea circulaţiei pentru categoria D pe toate străzile din municipiul Focşani, Calea Munteniei şi Calea Moldovei, cu respectarea semnalizării rutiere, cu excepţia str. Măgura şi str. Comisia Centrală.
În intervalele orare 7.30-08.30, 11.30-13.00 şi 16.00-17.00, la restricţiile  de pe str. Măgura şi str. Comisia Centrală,  se adaugă următoarele tronsoane de drum unde nu este permisă instruirea practică:
- bld. Unirii,
- str. Brăilei între intersecţia cu str. Bucegi şi intersecţia cu str. Mr. Gh. Pastia
- str. Alexandru Vlahuţă,
- str. Lupeni,
- str. Cezar Bolliac,
- str. Moldova,
- str. Republicii, între intersecţia cu str. Cuza Voda până la intersecţia cu str. Cezar Bolliac şi str. Moldova,
- str. Popa Şapca,
- str. Ghinea Dorinel,
- str. Dornişoarei,
- str. Tinereţii,
- str. Dimitrie Cantemir,
- str. Mr. Gh. Pastia,
- str. Cuza Voda, de la întersecţia cu str. Mărăşeăti până la intersecţia cu str. Mr. Gh. Pastia,
- str. Bucegi.


  Art. 5 Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor pentru nerespectarea prezentei hotărâri se va face prin proces verbal, întocmit de către reprezentanţii Poliţiei Locale a municipiului Focşani şi reprezentanţii Biroului Rutier din cadrul IPJ Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Şcolile de şoferi din Focşani au rămas fără clienţi, instructorii sunt pe tuşă

VIDEO Cum se regizează un film cu elevi implicaţi în accidente de circulaţie. O şcoală de şoferi vrea în programa şcolară cursuri de educaţie rutieră


 


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite