Liberalul Costel Bîrsan, primul preşedinte al noului Consiliu Local Focşani. Aleşii şi-au stabilit comisiile de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local Focşani s-a întrunit în şedinţă extraordinară
Consiliul Local Focşani s-a întrunit în şedinţă extraordinară

De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de joi au fost doar două puncte în discuţie, respectiv alegerea preşedintelui de şedinţă pentru următoarele trei luni şi constituirea comisiilor de specialitate.

După o lungă perioadă de opoziţie în Consiliul Local, liberalii focşăneni au reuşit să obţină joi, în şedinţa extraordinară, o mică victorie, chiar la primul punct al ordinii de zi, reuşind să-şi impună preşedintele de şedinţă pentru următoarele trei luni.

Cu ajutorul celor doi consilieri USR-PLUS, preşedinte de şedinţă a fost ales liberalul Costel Bîrsan, care l-a avut contracandidat pe social democratul Mihai Nedelcu.

Pentru Bîrsan au votat toţi cei zece aleşi PNL şi cele doua consiliere USR-PLUS, în vreme ce pe Mihai Nedelcu l-au ales doar colegii săi de la PSD.

Tot la acest punct, discuţii vii au suscitat două articole, pe care proaspătul preşedinte Bîrsan nu le-a găsit oportune. Acesta nu a fost de acord ca preşedintele de şedinţă ales să reprezinte interesele Consiliului Local în relaţiile cu persoanele fizice şi persoanele juridice, inclusiv în justiţie şi nici cu articolul care spune că "Petru apărarea intereselor Consiliului Local al municipiului Focsani, preşedintele de şedinţă stă în judecată ca reprezentant legal şi nu în nume propriu". Supuse la vot, aceste articole au fost eliminate.

În cadrul aceleeaşi şedinţe, aleşii s-au constituit în grupuri şi şi-au stabilit şi comisiile de specialitate din care vor face parte în următorii patru ani, respectiv  Comisia de buget şi administraţie publică: preşedinte Liviu Macovei, secretar Victor Dumitru;  Comisia de urbanism şi agricultură: preşedinte Costel Bîrsan, secretar Victor Dumitru, Comisia pentru drepturile omului, cultură, învăţământ, sănătate şi sport: preşedinte Ana Maria Dimitriu, secretar Livia Marcu, ponderea politică în fiecare comisie fiind PNL-5 locuri, PSD-4 locuri şi USR-PLUS-2 locuri.

Consilierii s-au constituit şi în grupuri politice. Pentru formarea unui grup politic este nevoie de trei aleşi, astfel că deşi în Consiliul Local Focşani sunt trei partide, s-au format doar două grupuri, cel al PNL şi cel al PSD, grupuri conduse de  către un lider, Nicu Tănase din partea PNL şi Nedelcu Mihai, de la PSD. Totodată, ambele consiliere din Alianţa USR PLUS, Alexandra Tătaru şi Corina Atanasiu, au ales să nu se afilieze niciunuia dintre grupuri, urmând să facă parte din comisiile de specialitate, cu respectarea configuraţiei politice de la ultimele alegeri locale. "Conform Codului administrativ, cuvântul <pot> nu este imperativ. Rămânem echipa USR-PLUS", a spus Alexandra Tătaru, justificând astfel independenţa faţă de cele două grupuri din Consilul Local.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite