Lăcomie versus omenie. O creşă blocată politic de un fost deputat va fi făcută graţie donaţiei unui om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Roman, fost deputat PSD şi Gică Duţă, fost director la Direcţia Silvică Vrancea
Victor Roman, fost deputat PSD şi Gică Duţă, fost director la Direcţia Silvică Vrancea

Donaţia omului de afaceri Gică Duţă, fost şef al direcţiei Silvice Vrancea, datorită căruia va putea fi realizată creşa, va fi supusă aprobării consilierilor locali într-o viitoare şedinţă, fiind nevoie de votul a două treimi dintre aleşi pentru acceptarea ei.

Proiectul Ministerului Dezvoltării, prin construcţia a câtorva sute de creşe în toată ţara, cu bani din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a stârnit interesul Primăriei municipiului Adjud, unde nu există o astfel de unitate.

Încă de la lansarea iniţiativei, autorităţile locale au întocmit proiectul privind această investiţie, plătind studiile necesare şi parcurgând toţi paşii pentru urnirea lucrurilor din loc.

"Prin construirea unei creşe pentru maxim 11 grupe vor fi asigurate condiţii de desfăşurare a activităţilor educaţionale pentru un număr de maxim 110 copii cu vârsta sub 3 ani, se va crea oportunitatea de a încuraja creşterea natalităţii şi spijinirea părinţilor pentru a se întoarce cât mai devreme pe piaţa muncii", sus'ine Florin Nechifor, prmarul municipiului Adjud.

Din păcate, totul s-a împotmolit luna trecută, când aleşii locali PSD au blocat în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Adjud proiectul privind predarea amplasamentului viitoarei construcţii către Compania Naţională de Investiţii.

Organizaţia PSD din Adjud este controlată de fostul deputat PSD de Vrancea, afaceristul Victor Roman, care are un interes personal cu terenul pe care se doreşte construcţia grădiniţei. Terenul în litigiu se află în proprietatea municipiului Adjud, chiar în centru, în vecinătatea Colegiului "Gh. Balş", dar fostul deputat are pretenţia că îi aparţine.

„Este un proces pe rol. Eu am cumpărat în zonă acum mai bine de 20 de ani şi la intabulare s-a constatat că lipseşte o suprafaţă”, ne-a spus Victor Roman, care a pierdut deja procesul la fond.

Soluţia salvatoare a venit de la fostul şef al Directiei Silvice Vrancea, Gică Duţă, care are investiţii imobiliare în localitate. Acesta, împreună cu soţia lui, fostă judecătoare, s-au gândit să salveze proiectul construirii creşei şi a donat municipalităţii din Adjud suprafeţele de teren necesare construirii creşei, respectiv 2.582 mp, dar şi alte suprafeţe precum 2.526 mp pentru un loc de joacă, 2.490 mp pentru un parc, 6.657 mp pentru spaţii verzi şi 4.882 mp pentru construirea unei baze sportive.

gica duta victor roman

Interesant este că şi fostul silvicultor Gică Duţă a făcut parte din PSD în urmă cu mai mulţi ani, dar nu a reuşit să acceadă în Parlament. În schimb, a deţinut funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Acesta are o avere impresionantă, câteva sute de hectare de pădure, iar în ultimii ani s-a lansat în investiţii imobiliare la Adjud şi Focşani.

Pentru ca donaţia sa să ajungă în propietatea municipiului Adjud este nevoie ca două treimi dintre aleşii locali să fie de acord, iar o şedinţă în acest sens va avea loc cât de curând.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Aleşii PSD din Adjud blochează construcţia unei creşe în oraş. Terenul este vânat de fostul deputat Victor Roman

Cum ar putea arăta creşele pe care vrea Ministerul Dezvoltării să le construiască VIDEO

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite