Imobil cumpărat de Primăria Focşani acum patru ani, lăsat de izbelişte. În timpul ăsta, firma municipalităţii plăteşte chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea se află în conservare de patru ani Foto Ştefan Borcea
Clădirea se află în conservare de patru ani Foto Ştefan Borcea

Clădirea a fost cumpărată în 2017, pentru una din instituţiile sale subordonate, Direcţia de Dezvoltare, de la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea. Tot de atunci, clădirea stă în conservare.

În luna decembrie a anului 2017, Primăria Focşani a cumpărat o clădire aflată pe strada Comisia Centrală 72-74, cu o suprafaţă construită de 352 mp şi un teren de 1.277 mp.

În acest imobil, achiziţionat cu 1.040.000 lei, fără TVA, a fost dat în administrare Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani, instituţie aflată în subordinea municipalităţii, pentru a-şi amenaja acolo sediul administrativ, în condiţiile în care instituţia plăteşte chirie la o clădire de internat din Focşani.

Ei bine, au trecut mai bine de trei ani de atunci şi imobilul care a fost cândva adăpost pentru arhivele Partidului Comunist stă în conservare.

Practic, imobilul, care a stârnit un val de controverse la vremea respectivă, după ce a fost cumpărat de la o firmă a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, a rămas în acelaşi stadiu ca atunci când a fost achiziţionat, deşi în bugetul instituţiei au fost prinşi ceva bani pentru modernizare.

În 2019, Primăria Focşani a stabilit că DDSP nu are dreptul legal de a face modernizări asupra unor imobile încredinţate gratuit, fapt pentru care a propus abrogarea Hotărârii Consiliului Local prin care imobilul a fost încredinţat DDSP, reluând în proprietate clădirea care acum aşteaptă zile mai bune.

Traseul achiziţionării clădirii

Această clădire a intrat în atenţia Primăriei încă din 2017, când proprietara ei de atunci, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, a făcut o ofertă de vânzare municipalităţii.

Interesant este faptul că doar cu câteva zile înainte de şedinţa Consiliului Local unde se stabilea soarta ei, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, reprezentată în calitate de director de Sorin Vornic, a vândut dreptul de proprietate a clădirii, pentru suma de 88.100 de lei, către firma Servexpocam SRL, reprezentată tot de Sorin Vornic, societatea având ca asociat unic C.C.I.A. Vrancea.

Pe data de 8 decembrie 2017, s-a perfectat la un notariat din Focşani contractul de vânzare-cumpărare a imobilului amintit mai sus, pentru valoarea de 1.040.000 lei, fără TVA, plata fiind făcută integral.

Tranzacţia a fost încheiată între viceprimarul de atunci Ionuţ Mersoiu, în calitate de cumpărător şi Servexpocam, prin acelaşi Sorin Vornic. Primăria Focşani a mai plătit tot atunci taxe notariale de 4.174 de lei, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru firma care a vândut clădirea.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea a cumpărat la rândul ei clădirea de la fostul Agroind, o firmă cu ramificaţii politice.

Vă mai recomandăm:

Birocraţia distruge o clădire în care statul a investit 5,5 milioane de lei. Cât mai trebuie pentru terminarea ei

Clădiri care au adăpostit figuri legendare, lăsate să se prăbuşească
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite