FOTO VIDEO Focşăneanul Adrian Teodorescu a fotografiat instantanee 52 de săptămâni consecutiv, pe care le-a reunit într-o expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Teodorescu se află la a patra expoziţie personală
Adrian Teodorescu se află la a patra expoziţie personală

Vernisajul, intitulat chiar „52 de săptămâni”, a avut loc în această seară, în foaierul sălii de spectacole a Ansamblului „Ţara Vrancei”.

Adrian Teodorescu şi-a vernisat în această seară a patra sa expoziţie personală de fotografie, „52 de săptămâni”, un proiect pe care l-a început în luna ianuarie a anului trecut şi l-a terminat în luna decembrie.

Mai exact, Adrian şi-a propus, şi-a reuşit să materializeze intenţia de a surprinde în fiecare săptămână instantanee din diferite colţuri din udeţ şi din ţară, pe care le-a reunit în expoziţia vernisată în această seară în foaierul sălii de spectacole a Ansamblului „Ţara Vrancei”.Pentru cei care nu au timp să viziteze expoziţia, fotografiile pot fi admirate şi pe site-ul de socializare al lui Adrian Teodorescu.

image

Foto

1

Vernisajul a fost prezentat de profesorul Nicolae Sburlan, de la clasa de fotografie a Centrului Cultural Galaţi.

”Adrian a reuşit în cele 52 de săptămâni în care a tot umblat cu aparatul de fotografiat să nu umble degeaba. A lucrat cu el cu folos şi fiţi siguri că nu sunt numai lucrările de aici, pentru că mai sunt multe zeci de imagini şi a fost foarte greu să le selecteze. Mărturisesc că ştiu lucrările dinainte, pentru că Adrian m-a ţinut la curent după fiecare lucra pe care şi-o selecta şi îmi cerea sfatul”, a spus profesorul Sburlan, care este membru de multe decenii a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, el însuşi un maestru în arta fotografiei.

Adrian Teodorescu, care a împlinit pe 10 ianuarie 41 de ani, este inspector la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei şi este un pasionat de fotografie.

„În vara anului 2007 am achiziţionat un aparat Fuji s 5600, care are o valoare sentimentală pentru mine, deoarece cu el am învăţat ce înseamnă fotografia. Am văzut ce înseamnă un negativ şi magia filmului foto, citesc orice apare în domeniu, în format digital sau scris, cărţi de specialitate, studii, sunt foarte exigent cu mine, nu-mi place să fac treabă de mântuială şi încerc să mă perfecţionez cu fiecare cadru pe care îl surprind”, se  descrie Adrian Teodorescu.

Adrian este membru al Asociaţiei Fotografilor din România din anul 2011 şi a mai expus fotografii în anii 2010, 2011 şi 2013.

Mai puteţi citi:

FOTO Tablou superb de toamnă, în „Canionul Vrancei”

FOTO Primul fotojurnalist de război din lume a fost un clujean: 202 ani de la naşterea lui Carol Popp de Szathmáry

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite