FOTO VIDEO Armata salvează oamenii. Peste 200 de cadre militare au deszăpezit zeci de gospodării din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

59 jandarmi au degajat 81 de locuiţe şi căile de acces către acestea de zăpada depusă în urma fenomenelor meteo nefavorabile la Mărtineşti, Vâjâitoarea şi Bordeasca Veche iar 100 de militari au scos din nămeţi oameni din  Măicăneşti şi Ciorăşti.

59 jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean au mers astăzi la Mărtineşti, Vâjâitoarea şi Bordeasca Veche pentru a ajuta la deszăpezirea celor mai afectate gospodării, în special casele oamenilor în vârstă, pentru a facilita accesul la anexele acestora.

Jandarmii au intervenit pentru crearea de culoare de acces către surse de apă, grajduri, magaziile de lemne sau alte anexe la  81 de gospodării, au deszăpezit 3 autoturisme şi un utilaj.

De asemenea, la Măicăneşti şi Ciorăşti, în judeţul Vrancea, 100 de militari de la Brigada 282 au deszăpezit   căile de acces din loclaităţile respective.

image

Foto

image

Ieri, 28 ianuarie, un detaşament format din 125 de militari, din Brigada 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza" şi Batalionul 280 Infanterie Mecanizată ”Căpitan Valter Mărăcineanu”, a intervenit în 7 sate de pe raza comunei Ciorăşti  pentru degajarea căilor de acces către locuinţele şi anexele gospodăreşti ale persoanelor în vârstă, bolnave sau singure, blocate în case sau care nu au putut intra în propriile locuinţe din cauza zăpezii mai mari decât casa, de la începutul ninsorilor abundente şi al viscolului.

„Detaşamentul a acţionat cu personal şi tehnică militară atât pentru eliberarea căilor de comunicaţii, precum ş cu specialişti sanitari, care au acordat asistenţă medicală. Acţiunea de intervenţie s-a desfăşurat concomitent în satele Ciorăşti, Salcia Nouă, Salcia Veche, Satu Nou, Mihălceni, Spătăreasa şi Codreşti, iar la finalul acesteia un număr de 101 aşezări gospodăreşti au beneficiat de sprijinul detaşamentului de intervenţie, militarii vrânceni rămânând în continuare la datorie pentru a sprijini populaţia în cel mai scurt timp şi cu maximum de eficienţă”, a precizat locotenent Garofiţa Buzoianu.

Mai puteţi citi:

VIDEO Jandarmii vrânceni, în acţiune de deszăpezire la Gologanu şi Tătăranu

FOTO VIDEO Pompierii vrânceni, în sprijinul bătrânilor din Măicăneşti blocaţi în case de zăpadă

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite