FOTO Spectacol faunistic rar în curtea unei instituţii de cultură. Cum s-a pripăşit în copaci un grup de bufniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bufniţa este o pasăre benefică pentru natură, care vânează extrem de mulţi şoareci, în felul acesta împiedicând răspândirea multor boli.

Mai multe bufniţe de o frumuseţe rară populează de câteva zile mestecenii şi molizii din curtea Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” din Focşani.

Din informaţiile oferite de bibliotecari, bufniţele revin în această perioadă în fiecare an, pentru câteva săptămâni, aici găsind locul potrivit pentru odihnă, dar se pare că au şi şansa de a-şi procura mai uşor hrana.

Se ştie că bufniţele vânează în special şoareci, ceea ce, evident, constituie un beneficiu pentru locatarii de la case de pe strada respectivă, în felul acesta fiind împiedicat răspândirea multor boli.

Despre bufniţe se ştie că apar mai mult noaptea iar legendele spun că aduce ghinion să vezi o bufniţă la lumina zilei. Se mai spune că prin ţipătul înfiorător cântecul bufniţei prevesteşte nenorociri, dar acestea sunt doar legende iar dacă aveţi drum prin zonă nu vă rămâne decât să asistaţi la un spectacol faunistic rar.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite