Focşănenii ce locuiesc pe strada "Predeal" sunt îngropaţi în munţi de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată într-o zonă centrală a oraşului, strada Predeal s-a transformat într-un adevărat depozit de deşeuri menajere. Cei peste 100 de locatari spun că primarul Decebal Bacinschi le-a promis încă din vara anului trecut că va le rezolva problema, dar gunoaiele au rămas tot acolo.

Focarul de infecţie este întregit de cadavrele animalelor moarte care zac de luni de zile printre gunoaie şi de şobolanii care umblă nestingheriţi printre casele aflate pe strada Predeal.


Maria Croitoru spune că s-a plâns în nenumărate rânduri la primarul Decebal Bacinschi, dar acesta a lăsat situaţia nerezolvată.


„Am aşteptat mult şi bine să vină cineva să ia gunoiul. În urmă cu câţiva ani, fostul viceprimar, Neagu Nistoroiu, acum consilier local, a adus cu nişte maşini sute tone de pământ pe care le-a răsturnat în faţa caselor noastre. Nu l-am mai văzut la faţă din ziua aceea. Vara este insuportabil. Copii noştri nu au cum să se joace în faţa casei pentru că în maldărul de gunoi este un adevărat focar de infecţie", ne-a declarat Maria Croitoru.

Nistoroiu dă vina pe locatari

Învinuit de familiile care locuiesc pe strada Predeal cum că ar fi răsturnat câteva tone de pământ în faţa caselor, fostul viceprimar al Focşaniului, Neagu Nistoroiu, a recunoscut că ştie tot despre situaţia în cauză şi a promis că în câteva zile lucrurile se vor rezolva.

image

„Cei care stau pe acea stradă au dărâmat garaje şi câteva case şi de aceea a rămas un morman de pământ. Gunoiul îl aduc ei. Saltele, pături şi multe altele. Nu prea au grijă de cum trăiesc acolo.


S-a mai făcut curat de câteva ori, dar imediat, la câteva zile, se aduna gunoi la fel ca înainte. În zilele următoare încercăm să rezolvăm situţia de pe această stradă"
, ne-a spus consilierul.

Primarul Decebal Bacinschi cunoaşte şi el situaţia, răspunsul fiind acelaşi pe care l-a dat locatarilor şi în urmă cu doi ani: „Spuneţi-le că o să le trimit o maşină ca să luăm gunoiul, acum", promite edilul-şef.

Sunt cu plata la zi


O altă locatară de pe strada Predeal, Daniela Lupu, spune că lumea care trece pe stradă, obişnuieşte să arunce gunoaie peste mormanele deja existente.


„Casele noastre se află în spatele Parcului „Nicolae Bălcescu" şi avem siguranţa că odraslele noastre se pot juca în siguranţă. Oricât am aduna noi din gunoi nu am putea să-l luăm pe tot. Am plătit toate taxele pe 2009, inclusiv pentru gunoi, dar nimeni nu vrea să ne ia mizeria de aici"
, susţine Daniela Lupu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite