Edilii din Focşani, atenţionaţi de la Guvern să o lase mai moale cu banii pentru asigurarea încălzirii la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decebal Bacinschi şi Manole Merchea trag speranţe că vor primi bani de la Guvern
Decebal Bacinschi şi Manole Merchea trag speranţe că vor primi bani de la Guvern

Primul ministru Victor Ponta este nemulţumit că în fiecare an aceleaşi primării stau cu mâna întinsă la bugetul statului după bani.

Guvernul ţine în suspans oraşele care folosesc sisteme de încălzire centralizată şi care au probleme financiare pentru a asigura încălzirea populaţiei la iarnă.

În această situaţie se găseşte şi municipiul Focşani, care are întreruptă apa caldă din luna iulie, societatea de termoficare ENET având de achitat datorii de peste 11 milioane de lei pentru gazele consumate de centrala oraşului.

Primul ministru Victor Ponta a declarat azi că există primării care în fiecare toamnă cer de la Guvern bani pentru asigurarea încălzirii, obicei care ar trebui întrerupt.

“În fiecare an, vine toamna, vine iarna, sunt câteva primării care au problema cu încălzirea. Ele cred că dă Guvernul bani. Dăm dacă avem. Dacă nu avem, nu dăm. Că până la urmă, nu am mărit nicio taxă. Ţipă toţi că mărim taxe, dar nu am mărit nicio taxă. Nu mărim taxe, banii sunt aceiaşi. Şi o să vă rog – sigur, facem tot ce putem pentru primăriile respective- dar şi ideea că în fiecare toamnă primarul plânge la Guvern şi se rezolvă, dă Guvernul bani….Nu prea avem de unde, că trebuie bani şi la poliţie, şi la diguri, şi la armată, şi la justiţie şi peste tot. E uşor să plângi în octombrie la Guvern. Vreau să vă rog să facem totuşi o situaţie şi mai ales să facem o situaţie în câţi ani se rezolvă problema, că dacă de acum încă o sută de ani primarul în octombrie plânge la Guvern nu cred că suntem în direcţia bună“, a spus premierul.

Primarul Decebal Bacinschi şi-a luat angajamentul în şedinţa de consiliu local de joi, 26 septembrie, că în  maximum 10 zile municipiul Focşani va fi asigurată atât apa caldă, cât şi căldura în calorifere dacă vremea de afară o va impune.

Mai puteţi citi:

Cu conturile blocate, societatea de termoficare ENET intră în iarnă fără gaze şi cu datorii de peste 20 de milioane de euro

Conducere politică la societatea de termoficare ENET Focşani


 


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite