Dosarul şoferului vitezoman Marian Oprişan, baronul de Vrancea, se mută în judeţul unde a rămas fără permis de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La termenul de joi, instanţa a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Focşani invocată de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Joi, 12 martie, la Judecătoria Focşani, a avut loc primul termen din procesul în care Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a chemat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, după ce în vara anului trecut baronul de Vrancea a contestat procesul verbal prin care i-a fost suspendat permisul de conducere.

Aşa cum era şi firesc, magistraţii Judecătoriei Focşani au hotărât să trimită dosarul la Judecătoria Bacău, ca instanţă competentă să judece cazul, întrucât fapta s-a produs în judeţul vecin.

„Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Focşani, invocată de către intimat prin întâmpinare. În temeiul art. 32 alin. 1 din O.G. 2/2001 şi art. 132 alin. 3 C.pr.civ. declină competenţa de soluţionare a plângerii contravenţionale formulată de petentul Oprişan Marian împotriva procesului verbal seria CP nr. 7295165/03.08.2014, în contradictoriu cu intimatul I.P.J. Bacău, înregistrată sub nr. 10025/231/2014 în favoarea Judecătoriei Bacău. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12.03.2015”, se arată în hotărârea pronunţată de magistraţii focşăneni.

Reamintim că pe data de 3 august, maşina condusă de Marian Oprişan a fost surprinsă de aparatul radar al Poliţiei Rutiere din judeţul Bacău, în comuna Nicolae Bălcescu. Aparatul radar ar fi înregistrat că avea peste 100 de kilometri/oră în localitate.

Iniţial, Oprişan a negat că i s-a reţinut permisul de conducere,  dar ulterior a recunoscut că poliţiştii din judeţul Bacău au vrut să-l lase pieton.

Marian Oprişan a contestat, însă, la Judecătoria Focşani, procesul-verbal de contravenţie.

"Am contestat în justiţie procesul-verbal de contravenţie, întrucât nu corespunde realităţii. Era noapte, în jurul orei 02.00, eram în afara localităţii şi nu am depăşit limita legală de viteză. Dar m-am supus regulilor organului de poliţie, aşa cum trebuie să facă toţi cetăţenii normali ai acestei ţări", a declarat Marian Oprişan.

Mai puteţi citi:

 Baronul de Vrancea şi prefectul de Iaşi, şoferi problemă lăsaţi fără permis

Marian Oprişan (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, a rămas fără permisul de conducere, după ce a  fost depistat de radarul Poliţiei Rutiere Bacău, pe data de 3 august, în comuna Nicolae Bălcescu.

Baronul Oprişan contrazice radarul Poliţiei şi spune că agenţii din Bacău i-au reţinut degeaba permisul de conducere

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, a contestat procesul-verbal de contravenţie primit de la Poliţia Rutieră Bacău, prin care i s-a reţinut permisul de conducere pentru exces de viteză, declarând că circula în afara localităţii că şi nu a depăşit viteza legală. Oprişan a precizat că, în prezent, are dreptul legal să conducă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite