Baronul de Vrancea şi prefectul de Iaşi, şoferi problemă lăsaţi fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan şi Romeo Olteanu, doi demnitari care nu respectă legile
Marian Oprişan şi Romeo Olteanu, doi demnitari care nu respectă legile

Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, a rămas fără permis după un incident ţinut la mare secret de Poliţie. Prins băut la volan, după ce a produs un accident rutier, Romeo Olteanu, prefectul de Iaşi, a demisionat din funcţie.

Marian Oprişan (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, a rămas fără permisul de conducere, după ce a  fost depistat de radarul Poliţiei Rutiere Bacău, pe data de 3 august, în comuna Nicolae Bălcescu. 

Potrivit informaţiilor obţinute de noi pe surse, baronul de Vrancea se întorcea de la nunta fiului altui baron din Moldova, Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ, iar aparatul radar ar fi înregistrat că avea peste 100 de kilometri/oră în localitate. Contactat de noi, Marian Oprişan a negat vehement, răspunzând sec: „Eu conduc, am permisul de conducere în buzunar”. 

Aceleaşi surse ne-au spus, însă, că Oprişan a contestat în instanţă procesul verbal de suspendare a permisului, primind în schimb o dovadă pentru a putea circula pe drumurile publice, până la soluţionarea cauzei.

De altfel, pe siteul Judecătoriei Focşani a fost înregistrat, pe data de 5 august, dosarul cu Nr. 10025/231/2014, având ca obiect o plângere contravenţională prin care „petentul” Marian Oprişan cheamă în judecată Inspectoratul Poliţiei Judeţului (IPJ) Bacău, în cauza 7295165/3 august 2014.

oprisan si prefectul de iasi

Alte informaţii despre această cauză nu sunt disponibile.

Trei sancţiuni în opt ani

Am încercat să aflăm mai multe amănunte despre împrejurările în care Oprişan a rămas fără permis, iar de la conducerea IPJ Bacău ni s-a confirmat cu foarte mare temere, după lungi insistenţe, că lucrurile au stat aşa.

„Conducătorul auto a avut un comportament exemplar, a predat permisul fără nicio problemă, era în timpul lui liber. Pentru mine a fost important că nu s-a exercitat niciun fel de presiune, însă nu pot să spun numele pe care mi-l solicitaţi, pentru că aş încălca legea privind protecţia persoanelor”, a precizat şeful IPJ Bacău, comisarul-şef  Vasile Oprişan.

Acesta chiar s-a amuzat când a auzit că Marian Oprişan ne-a declarat că are permisul în buzunar, susţinând că nu crede acest lucru, în astfel de cazuri şoferii sancţionaţi conducând doar pe baza unei dovezi.

De altfel, este pentru a treia oară în ultimii opt ani când Marian Oprişan rămâne fără permis de conducere. În 2006, acesta a fost cercetat penal pentru conducerea autoturismului fără permis, după ce a fost prins în trafic de poliţiştii din Ilfov. Atunci, Oprişan a deschis proces şi a câştigat în instanţă.

În 2011, baronul a rămas pieton după ce a fost prins de radar conducând cu 113 kilometri pe oră în municipiul Râmnicu Sărat.


Prefectul de Iaşi bea pălincă şi se plimbă cu maşina de serviciu

Prefectul Iaşiului, Romeo Olteanu, a rămas duminică seară fără permis de conducere pentru 90 de zile şi a fost amendat cu 800 de lei, după ce a fost prins că s-a urcat băut la volanul maşinii de serviciu. „Ghinionul“ prefectului s-a produs înaintea meciului CSMS Iaşi-Petrolul Ploieşti. Înainte de a ajunge la stadion, şoferul unui BMW nu ar fi acordat prioritate şi a acroşat maşina lui Olteanu.

Autoturismul guvernamental a fost proiectat într-o Dacie, care circula regulamentar, fără a se înregistra însă victime. Bizar este modul în care au reacţionat poliţiştii rutieri ulterior incidentului. Deşi au ajuns la faţa locului la scurt timp, conducătorii auto implicaţi, printre care şi Romeo Olteanu, nu au fost testaţi cu etilotestul. Prefectul spune că a plecat mai apoi la meci, fiind chemat după jumătate de oră la Poliţie pentru declaraţii.

Oprea l-a făcut să demisioneze

De abia acolo i s-a luat alcoolemia, valoarea rezultată fiind de 0,32 miligrame în aerul pur expirat, puţin sub limita penală. Interogat de presă, Romeo Olteanu a declarat iniţial că băuse un pahar de vin la meci, după accident.

Ieri, acesta a revenit şi a spus că a băut şi un păhărel de pălincă: „Ghinionul meu că tânărul nu s-a asigurat şi mi-a ieşit în faţă, altfel nu se întampla nimic“.

Şeful Poliţiei Rutiere Iaşi, Liviu Zanfirescu, a precizat ieri că subalternii săi au procedat “perfect legal!” în acest caz.

Ieri după-amiază, în urma solicitării lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, Olteanu şi-a anunţat demisia din funcţia de prefect.

Mai puteţi citi:

Procesul lui Marian Oprişan se prelungeşte. Judecătorul a admis să se efectueze o expertiză contabilă în dosarul cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro

Audierea martorilor în dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan s-a încheiat, dar o decizie a judecătorului întârzie să apară. Asta după ce la termenul de astăzi judecătorul Lucian Buta a admis efectuarea unei expertize contabile, solicitată de baronul de Vrancea.

Prefectul judeţului Iaşi a demisionat după ce a fost prins băut la volan

Decizia prefectului ieşean a fost luată după ce Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a solicitat demisia de onoare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite