Cutremur de 4,7 grade Richter în Vrancea

0
0

Cutremurul de 4,7 grade Richter a avut loc în joi dimineaţă, la ora 8.15, în zona Vrancea, la o adâncime de 127 de kilometri.

Zona Vrancea s-a cutremurat din nou joi dimineaţă. Seismul care a fost prezentat iniţial ca având 4,8 grade Richter a fost reevaluat ulterior de INFP cu o magnitudine de 4,7, fiind cea mai puternică mişcare tectonică înregistrată de la începutul anului.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul INFP, cutremurul a avut o magnitudine de 4,7  şi s-a produs la o adâncime de 127 de kilometri. Seismul s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Capitală. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

„Cutremurul s-a simţit la Cernavodă, Constanţa, Vaslui, dar şi la Bucureşti. Cutremurele care produc pagube sunt cele de peste 7 grade Richter. Cele peste patru grade sunt mai dese, iar cele peste 5 grade se produc cam o dată pe an”, a declarat sesimologul Constantin Ionescu, de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, la România TV.

Pe data de 12 ianuarie în zona Vrancea a mai avut loc un cutremur de 4,4 grade Richeter. Cele mai recente mişcări tectonice s-au înregistrat miercuri, 22 ianuarie, tot în zona Vrancea. Potrivit infp.ro, ieri au avut loc două cutremure de 3,2, respectiv 2,7 grade pe scara Richter.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Cele 28 de secunde care ne salvează la un cutremur de proporţii

FOTO VIDEO De ce zona Vrancea produce 90% din cutremurele ţării? Istoria celei mai „zguduite“ regiuni din România


 

FOTO VIDEO Cele 28 de secunde care ne salvează la un cutremur de proporţii

Citeste mai mult: adev.ro/mwhyap

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite