Curiosul caz al locatarilor care au plătit parcarea, dar nu au parte de ea. Concurs de împins maşini lăsate pe liber  FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile care au loc de parcare plătit sunt blocate de riveranii care nu au închiriat locuri FOTO: Ştefan Borcea
Maşinile care au loc de parcare plătit sunt blocate de riveranii care nu au închiriat locuri FOTO: Ştefan Borcea

Primăria Focşani a intenţionat să realizeze în centrul oraşului, în urmă cu patru ani, o parcare mixtă, cu sistem automat de bariere, dar s-a dovedit că a cheltuit banii inutil

În spatele magazinului Milcov din Focşani, există o parcare amenajată în urmă cu patru ani de Primăria Focşani. Municipalitatea a intenţionat atunci când a reabilitat zona să creeze o parcare mixtă, unde, pe de o parte, rezidenţii să beneficieze de locuri închiriate, iar pe de altă parte, firma municipalităţii care administrează locurile de parcare să o exploateze pe tipul zilei ca parcare cu plată.

Primăria a procurat încă din anul 2018 sistemul automat de parcare cu barieră, plus monitorizare video,  care a costat peste 300.000 de lei, dar nu a fost pus în funcţiune nici în ziua de astăzi, după ce şi-a dat seama că un astfel de sistem mixt nu poate funcţiona în acel spaţiu aglomerat.  În plus, softul este doar în limbile engleză şi germană, lucru ce i-ar fi pus în dificultate pe taxatorii care ar fi trebuit să-l gestioneze, iar firma de unde a fost procurat este de negăsit acum.

Riveranii şi-au închiriat locuri unde să-şi parcheze maşinile, unii chiar au licitat la preţuri foarte mari pentru ele, dar nu beneficiază de acest privilegiu. Motivul: sunt blocaţi în parcare de autoturismele proprietarilor din zonă care nu au loc plătit.

bariera parcare

„Sunt locatari care nu au plătit un loc de parcare, dar îi blochează constant pe cei care au licitat şi de cinci ori mai mult un loc de parcare. S-a încetăţenit acolo practica ca persoanele care blochează să-şi lase maşinile pe liber, astfel încât titularii locurilor să le poate împinge pentru a-şi recăpăta parcarea, lucru care nu este normal. E un spectacol dimineaţa şi seara de împins maşini”, ne-a spus Mariana Popescu, locatară în zonă.

Femeia susţine că situaţia generează un conflict permanent între vecini, ba a fost chemată inclusiv Poliţia Locală, care are competenţe pe această linie, dar în afara unor avertismente nu s-a întâmplat nimic.

Directorul Parking, firma primăriei care ridică maşini parcate ilegal, ne-a declarat că toate persoanele nemulţumite trebuie să solicite ajutorul Poliţiei Locale şi că ordinea nu poate fi restabilită decât cu măsuri dure.

„Noi nu putem interveni fără să fim notificaţi înainte de Poliţia Locală. Ei constată şi dispun dacă e cazul să fie ridicat un autoturism parcat ilegal”, ne-a precizat Nicuşor Statache, directorul Parking.

La rândul său, şeful Poliţiei Locale spune că ştie despre situaţia din zonă şi, cel mai probabil, măsurile vor fi de altă natură. „Colegii mei au dat avertismente în ideea că cei în culpă vor înţelege să nu-şi mai blocheze vecinii. Voi trimite din nou colegi acolo, care de data asta vor da amenzi şi vor cere ridicarea maşinilor parcate neregulamentar”, spune Dorian Alecsandrescu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Directorul Parking aşteaptă transferul portofoliului de parcări la DDSP. Ce se întâmplă cu locurile de parcare din oraş

Parking refuză desfiinţarea decisă de Consiliul Local. Ce au cerut în instanţă şefii firmei şi când se va judeca solicitarea lor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite