Corpului Profesional al Mediatorilor din judeţul Vrancea vrea mediatori în fiecare primărie, astfel încât oamenii să nu mai ajungă la judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colectivul de conducere al Corpului Mediatorilor Vrancea
Colectivul de conducere al Corpului Mediatorilor Vrancea

Noua echipă de conducere a Corpului Mediatorilor şi-a prezentat astăzi obiectivele pentru mandatul care abia a început.

Şefii mediatorilor din Vrancea au organizat astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia au ţinut să lămurească o serie de aspecte care ţin de această activitate. Printre acestea s-au aflat
beneficiile organizării teritoriale  şi noile directive cu privire la litigiile între consumatori şi comerciant.

Membrii corpului profesional au prezentat şi proiectele iniţiate de Consiliul de Mediere cu impact naţional şi social, precum "Medierea Prinde Rădăcini", "România Mediază" şi "O societate a dialogului" - Protocolul încheiat cu penitenciarul Mândreşti privind informarea persoanelor private de libertate cu privire la mediere iniţiat de preşedintele CPMJ Vrancea, Iulian Mocanu,  în colaborare cu vicepreşedintele Nicolae Dediu şi reprezantantul Mediatorilor de pe lângă Curtea de Apel Galaţi Catalina-Tatiana Anghene.

Totodată,  vicepreşedintele CPMJ Vrancea, Camelia Hristea, a prezentat propriul proiect de protocol pe care şi- a pus în intenţie să-l încheie cu Consiliul Judeţean Vrancea, Unităţile Administrativ Teritoriale prin Asociaţia Comunelor, Prefectura Vrancea şi Poliţie, care prevede prezenţa unui mediator în fiecare primărie.

Prin acest lucru, se doreşte sprijinirea cetăţenilor în rezolvarea problemelor de natură conflictuală în materie civilă şi penală, prin mediere că metoda alternativă, eficientă şi legală. Ulterior, protocolul va putea fi implementat în toată ţara.

Mediatorii vor de asemenea să colaboreze cu avocaţii pentru conflictele ce nu pot fi rezolvate prin mediere.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite