Corina Atanasiu şi Liviu Mălureanu, secretari de stat la Proiecte Europene şi Agenţia Funcţionarilor Publici

0
0
Corina Atanasiu şi Liviu Mălureanu sunt membri USR PLUS
Corina Atanasiu şi Liviu Mălureanu sunt membri USR PLUS

Cei doi noi membri ai echipei guvernamentale provin din USR Vrancea şi vor reprezenta judeţul în executivul de la Bucureşti.

După ce organizaţia locală Vrancea a PNL şi-a stabilit cei trei oameni care vor activa în echipa guvernamentală de la Palatul Victoria, în calitate de secretari de stat, şi filiala Vrancea a USR-PLUS face o primă mişcare în acest sens. 

Astfel, consilierul local Corina Atanasiu a fost numită secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, unde ministru este colegul ei de partid Cristian Ghinea. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial iar focşăneanca va face echipă cu Marius Vasiliu şi Cătălina Bădoiu.

Corina Atanasiu are o experienţă de peste două decenii în administrarea de scheme de finanţare, monitorizare, evaluare şi implementare de proiecte cu finanţare europeană precum şi în formarea funcţionarilor publici în administrarea eficientă a fondurilor europene, în România şi în partea de nord a Ciprului.

Este membră USR din vara anului 2018 şi la începutul anului 2020 a fost aleasă preşedintele Filialei USR Focşani. La alegerile locale din septembrie 2020, Corina Atanasiu a candidat la funcţia de primar al municipiului Focşani, dar în final s-a calificat pentru poziţia de consilier local.

Locul său în legislativul focşănean urmează să fie luat de către Mirela Stroe, care provine din PLUS. Prin urmare, în cadrul discuţiilor cu PNL pentru cele două funcţii de viceprimari, USR-PLUS şi-a schimbat deja strategia de negociere, propunerea pentru funcţia de viceprimar fiind Alexandra Tătaru.

La rândul său, Liviu Mălureanu, vicepreşedinte USR Vrancea, a fost nominalizat de stucturile centrale ale partidlui pentru funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu rang de secretar de stat.

De profesie auditor, Mălureanu a lucrat în una dintre cele mai mari companii de profil din lume şi a coordonat echipe internaţionale din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Asia. S-a implicat în politică atunci când a realizat că vechea clasă politică nu e capabilă de schimbări reale. În 2016 a devenit consilier local în Sectorul 3 din partea USR, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2020 a candidat în Vrancea, pentru un loc de deputat, fără succes însă.

Vă mai recomandăm:

Precizări ale aleşilor USR-PLUS în Consiliul Local Focşani: „Nu facem alianţă cu PSD”

Candidaţii Alianţei USR PLUS la Primăria şi Consiliul Local Focşani au votat pentru un oraş în care merită să trăieşti

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite