Chipul mamei, descris în portrete literare şi picturale la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna Martie are o simbolistică aparte şi elevii Colegiului Tehnic Edmond Nicolau Focşani şi-au exprimat dorinţa de a marca cele mai importante zile printr-o activitate la Biblioteca şcolii intitulată “Chipul mamei cioplit în negura primăverii”.

Coordonaţi de profesorii Elena Androni, Elena Negoescu şi Nicoleta Hurmuzache, elevii claselor a IX-a C, a X-a B şi a XI-a F şi-au dovedit încă o dată interesul şi sensibilitatea prin iniţiativa lor de a sărbători Ziua Mărţişorului şi Ziua Mamei.

Pentru început s-a trecut în revistă istoricul lunii martie, legenda Mărţişorului şi obiceiul împământenit de a saluta venirea primăverii prin a oferi un mic dar.

Apoi s-a organizat o tombolă în urma căreia elevii şi-au dăruit reciproc mărţişoare, depăşind canonul feminităţii şi urmărindu-se universalizarea simbolului. Partea a doua a activităţii a adus în prim plan chipul mamei descris în portrete literare şi picturale ale elevilor.

image

De asemenea s-au recitat poezii în limba română şi în limba engleză în care s-a definit imaginea maternă a celei mai fragile şi sacre entităţi pământene. În asentimentul acestor creaţii, muzica a completat profilul eteric al mamei, întipărit în sufletul oricărui copil. Suportul tematic al acestei activităţi a fost amenajarea unei expoziţii de mărţişoare confecţionate manual, culminând cu premierea celui mai frumos produs artistic.

image

“Elevii au fost entuziasmaţi de tot ceea ce au realizat, consimţind valoarea etică, estetică şi morală a acestei activităţi. Şi nu în ultimul rând, elevii au devenit pentru o oră misionarii inocenţi ai unei sincere iubiri şi a recunostinţei infinite faţă de fiinţa care i-a învăţat ce este viaţa”, a declarat profesorul Nicoleta Hurmuzache.

Mai puteţi citi:

Eternul Eminescu, evocat la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”

De Dragobete: “Iubeşte şi vei fi iubit”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite