Cel mai mare festival de blues din România va fi organizat în septembrie, la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Horodincă şi Andreea Pancu se vor ocupa de eveniment
Cătălin Horodincă şi Andreea Pancu se vor ocupa de eveniment

Evenimentul, care se va desfăşura între 9 şi 11 septembrie, este organizat de Asociaţia Culturală Estica şi este finanţat din fonduri private.

În perioada 9-11 septembrie, în Piaţa Unirii din Focşani va avea loc un eveniment cultural de excepţie, cu muzică de calitate.

Artişti de renume de jazz-ului şi blues vor concerta în cadrul unui evenimentului Focşani Blues Festival, organizat de Asociaţia Culturală Estica, în colaborare cu mai multe firme private.

Vor concerta în Piaţa Unirii aproximativ 70 de artişti şi instrumentişti, printre care Soul Serenade, Nightlosers, Canaf, Earl Thomas&The Royal Guard, Phillip Fankhauser, AG Weinberger, Henrik Frieschlander Trio, dar şi alţi artişti consacraţi.

”Era nevoie de un eveniment interesant din toate punctele de vedere în oraşul nostru. Există iubitori de blues, de jazz în Focşani, sunt şi tineri interesaţi de muzică adevărată. Vor fi prezenţi artişti de renume în acest domeniu, artişti importanţi din România şi din străinătate, cunoscuţi în lumea bluesului la nivel mondial. Ţin să vă precizez că, deşi cheltuielile sunt mai mari, trupele vor veni la Focşani în formulă completă, cu toţi instrumentiştii şi toate echipamentele de spectacol”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă Cătălin Horodincă, directorul de producţie al festivalului.

În cadrul evenimentul va fi organizat un workshop de chitară şi percuţie iar tineri talentaţi din judeţ vor veni în faţa publicului cu un recital de muzică clasică, la pian şi chitară.

”Vrem să conturăm o comunitate puternică de oameni care iubesc muzica bună, live, de calitate. Ne dorim să facem o imagine pozitivă municipiului Focşani, să demonstrăm că putem şi noi organiza un festival de anvergură. Muzica nu este doar divertisment, este o investiţie pentru viaţă”, susţine Andreea Pancu, vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale ESTICA.

În Piaţa Unirii vor fi aduse 700 de scaune pentru public, dar cu siguranţă numărul melomanilor va fi semnificativ mai mare.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite