Ce a fost de fapt explozia de la Carrefour Focşani şi cine e tânărul care a pus toate autorităţile pe jar în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O alarmă de explozie a fost dată în jurul orei 12.30 la Carrefour Focşani, iar toţi clienţii hipermarket-ului au fost evacuaţi de urgenţă. Situaţia s-a lămurit câteva ore mai târziu.

Ceea ce iniţial s-a anunţat ca fiind o alarmă de explozie s-a transformat într-un incident tragicomic. Mihai Pelin, un tânăr de 24 de ani, s-a prezentat azi la cinematograful din incinta Carrefour Focşani, dar, pentru că i s-a spus că programul nu a început încă, a intrat pe ascuns în sala goală şi s-a strecurat într-un spaţiu dintre cabina tehnică şi perete, provocânt prăbuşirea unei bucăţi de tavan. Băbatul a spus iniţial că i-a explodat telefonul în mână. În prezent, Pelin a fost dus la Psihiatrie, pentru o expertiză.

„Niciodată azi nu s-a pus problema de o explozie. Din primele verificări, se pare că acest bărbat de 24 de ani a suferit vătămări corporale cauzate de căderea acoperişului. În interiorul cinematografului nu sunt urme de incendiu. La finalizarea cercetării se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Din primele verificări, se pare că bărbatul a pătruns fără drept în incinta cinematografului“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

image

FOTO Sala de cinema distrusă

UPDATE, ORA 14.45 Surse spun că tânărul care a provocat tot incidentul se numeşte Mihai Pelin (foto jos), are 22 de ani şi este din localitatea Popeşti-Vrancea. Un prieten al lui, aflat tot la Carrefour, a povestit pentru reporterii Adevărul că a vorbit cu Mihai de dimineaţă şi a aflat de la el că urmează să meargă la Carrefour pentru a-şi cumpăra un telefon. Restul evenimentelor sunt neclare până la această oră.

UPDATE ORA 14.12 Surse spun că ar exista şi o altă variantă a incidentului: suspectul ar fi intrat într-o sală goală de cinema şi s-ar fi căţărat pe plafonul sălii, care s-ar fi desprins şi s-ar fi prăbuşi cu el, provocând un sunet asemănător unei explozii. Deocamdată această variantă nu este confirmată oficial. În prezent, în faţa magazinului a fost identificată maşina suspectului, iar un angajat SRI urmează să o verifice.

image

FOTO Mihai Pelin, personajul principal al incidentului de joi dimineaţa FOTO FACEBOOK MIHAI PELIN

UPDATE ORA 13.25 Directorul Serviciului de Ambulanţă, Vitalie Beţişor, a declarat, pentru Adevărul, că bărbatul rănit, de 30 de ani, are traumatisme faciale uşoare, este conştient, în stare bună şi a spus medicilor că i-a explodat telefonul în faţă. „Mă îndoiesc că asta s-a întâmplat“, a mai spus Vitalie Beţişor.

În urmă cu câteva minute s-a declanşat o alertă la Carrefour, din cauza unei explozii. Se pare că un bărbat care avea un dispozitiv exploziv asupra sa a provocat o explozie, o persoană fiind rănită.

image

Totuşi, până în acest moment informaţiile sunt contradictorii: unele surse spun că de fapt ar fi explodat un telefon, în timp ce altele relatează că s-ar fi prăbuşit o parte a planşeului din cinematograful aflat în incinta centrului comercial. Până la această oră, reprezentanţii ISU nu au putut fi contactaţi pentru a lămuri problema.

image

Toate persoanele aflate la cumpărături au fost evacuate din magazin.

image

"Eram la rând, voiam să plătesc, când s-a declanşat alarma şi am fost nevoiţi să părăsim magazinul. am lăsat produsele pe bandă şi am fugit", ne-a spus o persoană aflată în hipermarket.

image

Mai multe maşini de poliţie se află în zonă şi circulaţia în zonă este oprită.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite