Catedrala din Focşani se extinde pe un teren public primit cadou de la Primărie. Ce vor preoţii să ridice în plin centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În proximitatea lăcaşului de cult din centrul municipiului Focşani se va ridica un sediu administrativ cu patru etaje.

Primăria Focşani a dat în folosinţă gratuită Catedralei Ortodoxe "Sfânta Cuvioasa Parascheva" un teren în suprafaţă de 277 de mp, pe care vor fi ridicate câteva construcţii.

Este vorba despre o clopotniţă înaltă de 25 de metri, iar în jurul ei se va construi un sediu administrativ cu regim P+4E, sediu social-caritativ şi bazin rezervă de apă la subsol, în caz de incendiu.

Deşi în zonă se află o parcare, autorităţile au dat asigurări că nu va fi afectat nici măcar un singur un loc.

Parohia "Sf. Cuvioasa Parascheva" a avut în consultare publică acest proiect, care va ajunge la votul aleşilor locali în această săptămână. 

Micile obiecţii au venit din partea societăţii de termoficare, care a recomandat ca viitoarea construcţie să ţină cont de traseul ţevilor subterane, aflate la o distanţă mică.

„Obiectivul propus va întregi ansamblul de cult de cea mai mare importanţă la nivelul municipiului Focşani şi astfel va ridica prestigiul nu numai al zonei dar şi a întregului UAT Focşani şi va aduce şi atractivitate. Construcţia propusă va aduce o îmbunătăţire a cadrului construit în zonă prin marcarea pe verticală a unor intersecţii de rute importante din centrul municipiului Focşani şi realizarea unor capete de perspectivă de-a lungul acestor rute”, se arată în documentaţia care va fi analizată şi de aleşii locali.

focsani catedrala


Tot în preajma catedralei, a fost pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, un punct termic dezafectat, pentru a fi amenajată acolo o casă de prăznuire. Preotul paroh spune însă că mai necesare sunt nişte grupuri sanitare, întrucât credincioşii vin în număr mare la evenimentele religioase.

“Având în vedere faptul că, la acest moment, Catedrala este funcţională şi fluxul mare de credincioşi care participă în duminici şi sărbători la sfintele slujbe reclamă în mod imperios necesar existenţa unor toalete care să-l deservească, vă rugăm a supune atenţiei Consiliului Local Focşani să aprobe schimbarea destinaţiei în grupuri sanitare pentru bărbaţi, femei şi separat pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi a unui spaţiu tehnic pentru materialele de curăţenie”, se menţionează într-o adresă trimisă primarului de către preotul paroh Florentin Răuţă.

Vă mai recomandăm:

Preot nou la Catedrala Ortodoxă din Focşani. Ioan Ploscaru a fost arhidiacon al Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei

Catedrala Ortodoxă din Focşani primeşte două milioane de lei de la Primărie

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite