Castanii uscaţi centrul Focşaniului,  înlocuiţi cu platani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Golurile rămase în urma tăierii castanilor vor fi umplute cu plantări noi de arbori FOTO Ştefan Borcea
Golurile rămase în urma tăierii castanilor vor fi umplute cu plantări noi de arbori FOTO Ştefan Borcea

Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice a municipiului urmează să achiziţioneze un utilaj special pentru distrugerea rădăcinilor de copaci.

De mai mulţi ani, un număr mare din castanii aflaţi pe aliniamentul Bulevardului Unirii din Focşani s-au uscat total, fără şanse să-şi mai revină..

O boală căreia nu i s-a găsit tratament a făcut ravagii în rândul arborilor care ne-au încântat până acum privirile, astfel că singurul leac pe care l-au avut la îndemână cei de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) a fost drujba.

Până acum au fost tăiaţi mai mulţi castani, acţiunea urmând să continue şi cu restul copacilor aflaţi în suferinţă.

După operaţiune, vor fi plantaţi alţi arbori care să se preteze la sol, nu înainte de a fi scoase rădăcinile copacilor doborâţi, cu un utilaj care urmează a fi achiziţionat de către DDSP.

„La propunerea mea, consilierii municipali au votat (le mulţumesc) suplimentarea unei sume la capitolul investiţii, pentru Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, în vederea achiziţionării unui burghiu special pentru distrugerea rădăcinilor de copaci din spaţiul urban. Concomitent cu această operaţiune de îndepărtare a trunchiurilor din sol, va începe şi acţiunea de tăiere a arborilor uscaţi de pe marginea arterelor principale, precum şi plantarea unor platani în locul lor.  Menţionez că, aşa cum reiese din buletinul de analiză emis de ICAS Braşov, castanii au avut de suferit în urma poluării solului cu sare şi clor, substanţe provenite de la acţiunile de deszăpezire. Este necesară înlocuirea castanilor bolnavi aflaţi pe traseul arterelor principale cu alte specii de arbori adaptate la salinitate crescută. Printre acestea se află şi platanul, alături de ulm şi frasin”, a precizat viceprimarul Alexandra Tătaru, într-o postare pe pagina de Facebook.

Vă mai recomandăm:

Castanii din centrul Focşaniului vor fi doborâţi cu drujba. Autorităţile nu au găsit leac pentru boala lor

Autorităţile pun drujba pe castanii bolnavi de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite