Boschetarii din Vrancea, în atenţia poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii fără adăpost vor intra în vizorul poliţiei
Oamenii fără adăpost vor intra în vizorul poliţiei

Oamenii legii au întocmit un Plan de măsuri prin care s-au stabilit o serie de activităţi având drept cu scop prevenirea şi combaterea parazitismului social.

Poliţiştii vrânceni vor desfăşura activităţi atât în mediul urban cât şi în mediul rural în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2012.

Obiectivele acestei activităţi sunt: creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor pe stradă prin reducerea numărului de infracţiuni şi creşterea procentului de identificare a autorilor; identificarea persoanelor fără adăpost şi introducerea acestora în bazele de date ale poliţiei, stabilirea cauzelor şi condiţiilor favorizante ale acestui fenomen; reducerea riscului de victimizare prin luarea unor măsuri preventive; realizarea unei baze de date pentru cunoaşterea persoanelor din această categorie socială.

În acestă perioadă, la nivelul poliţiilor municipale, orăşeneşti, secţiilor de poliţie rurală se vor desfăşura activităţi de documentare, în vederea identificării persoanelor din categoria vizată, persoanele identificate în această situaţie vor fi verificate în bazele de date ale poliţie.

Pentru persoanele a căror identitate nu a putut fi stabilită, se va întocmi un dosar ce va fi preluat de structura Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în vederea aclarificării situaţiei.

Minorii identificaţi vor fi predaţi asistenţilor sociali din cadrul DGASPC Vrancea pentru a fi internaţi în centre de primire, iar persoanele majore vor fi preluate de aceeaşi instituţie pentru a li se asigura asistenţă socială în modulele de tranzit.

În perioada acestă perioadă vor fi organizate, în funcţie de specificul zonei şi a al evenimentelor cultural artistice şi religioase preconizate, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii actelor de cerşetorie şi vagabondaj.

Acţiunile se vor realiza în colaborare cu instituţiile ce au atribuţii pe această linie respectiv Jandarmeria, Poliţiile Locală, DGASPC Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite