Bluesul de calitate revine la sfârşit de săptămână. Cine sunt artiştii care vor ridica în picioare publicul focşănean trei seri la rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a treia ediţie a Focşani Blues Festival va avea loc în perioada 7-9 septembrie, în Piaţa Unirii din municiiu.


Au mai rămas câteva zile până la cel mai mare festival de blues din România!

Evenimentul va avea loc în perioada 7-9 septembrie, cu participarea a 9 trupe de talie internaţională, aflate pentru prima dată în România, direct pe scenă Focşani Blues Festival din Focşani.

Vineri, 7 septembrie

Vineri 7 septembrie, este deschisă de către Ben Poole, unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, lăudat de nume mari precum Classic Rock Magazine, Jeff Beck, Garry Moore şi Paul Jones. Muzica lui are la bază blues-ul cu influenţe rock. Tot vineri seară pe scenă urcă Nico Brina, care va încânta publicul cu ritmuri Boogie-Woogie şi rock n’ roll. Prima seară este închisă de către Joe Louis Walker, o legendă a chitarei, care a fost recrutat de ‘’The Blues Foundation’’ în ‘’The Blues Hall of Fame’’. NPR Music l-a numit pe Walker “un simbol legendar, care împinge mereu limitele blues-ului modern”. 

- 19:00 Ben Poole from UK
- 20:30 Nico Brâna from CH
- 22:00 Joe Louis Walker from USA

Sâmbătă, 8 septembrie

A doua seară este deschisă de către Headline Blues Band, câstigătorii Swedish Blues Challenge din 2016 şi reprezentanţii Suediei în 2017 la European Blues Challenge. Tot sâmbătă seară pe scenă urcă şi Southern Avenue, trupă originară din Memphis care întruchipează sufletul oraşului natal pe ritmuri de blues şi gospel. Ziua a doua este închisă de către Dwayne Dopsie & the Zydeco Hellraisers, trupă care nu are doar influenţe Zydeco, aceştia adaugând şi ritm de blues, funk, rock n’ roll, reggae şi pop. 

- 19:00 Headline Blues Bând from SWE
- 20:30 Southern Avenue from USA
- 22:00 Dwayne Dopsie and the Zydeco Hellraisers from USA

Duminică, 9 septembrie

În ultima seară, 9 septembrie, pe scena din Piaţa Unirii urcă Detonics care, inspiraţi de West Coast Blues, cântă mai ales swing şi boogie. Muzica lor creativă şi explozivă fără a adăuga prea mult la sunetul tradiţional surprinde publicul. În aceeaşi zi, FBF o aduce pe scenă pe JJ Thames. Spectacolul acesteia este o călătorie din Mississippi până în Memphis, cu o mică oprire în Detroit. Aduce ritmuri de blues şi balade soul specifice unui juke point din Mississippi. Festivalul de anul acesta este închis de către Shemekia Copeland, cântăreaţa cu nominalizări Grammy în 2000 şi 2002. Declarată în 2011 de către oraşul Chicago şi statul Illinois drept ‘’Noua Regină a Blues-ului’’, aceasta a interpretat la Casa Albă pentru preşedintele Obama şi prima doamnă în 2012. 

- 19:00 Detonics from NL
- 20:30 Jj Thames from USA
- 22:00 Shemekia Copeland from USA

În ediţia din acest an, MC al FBF 3.0, prezentatorul va fi nimeni altul decât Berti Barbera, cunoscut actor, cântăreţ, compozitor şi prezentator de televiziune din România. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite