Avalanşă de cereri la biletele de tratament pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Casa Judeţeană de Pensii Vrancea nu a primit încă raportul privind numărul de bilete alocate pentru anul 2011, pensionarii au luat cu asalt ghişeele instituţiei, pentru a fi siguri că vor prinde un loc într-o staţiune.

Cu toate că, potrivit legii, cererile pentru obţinerea unui bilet de tratament pot fi depuse cu 45 de zile înainte de data plecării, pensionarii vrânceni s-au prezentat deja la Casa de Pensii.

Astfel, în ultimele două săptămâni, funcţionarii de la ghişee au primit nu mai puţin de 1.126 de cereri, chiar dacă aceştia nu le pot furniza şi date clare în ceea ce priveşte numărul de bilete alocate pentru anul 2011.

„Ştim doar că a apărut Ordonanţa de Guvern privind modul de repartizare a biletelor de tratament şi urmează să primim de la Casa Naţională de Pensii normele de înregistrare şi alocare a acestora", declară Adrian Juravle, directorul Casei Judeţene de Pensii Vrancea.

Vor să fie pe lista norocoşilor

Pensionarii susţin că aceste bilete reprezintă singura lor şansă de a-şi trata bolile într-o staţiune balneoclimaterică, aşa că nu se pot lăsa pe ultima sută de metri cu depunerea dosarului.

„Vreau să fiu sigură că voi prinde un loc în staţiunea Amara, acolo unde am fost şi în ultimii doi ani. Tocmai de asta am venit mai devreme cu dosarul", mărturiseşte Vetuţa Apostu (64 ani).

Pensionarii trebuie să plătească jumătate din pensia pe care o încasează în luna de acordare a biletului de tratament, al cărui preţ variază între 600 şi 1.000 de lei.

Anul trecut, aproximativ 4.000 de vrânceni au primit bilete de tratament în staţiuni precum Covasna, Lacul Sărat, Amara, Olăneşti, Sărata Monteoru, Techirghiol, Băile Felix sau Căciulata.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite